niedziela, 6 czerwca 2021

MUSHPASTY! Ogród




Na profilu FB Jagny Niedzielskiej znalazłam przepis na fajną pastę do dosmaczania, zrobiłam i już wiem, że wchodzi na stałe.
 

MUSHPASTY

Składniki na słoiczek ok. 350ml
- 50g suszonych shitake
- 200ml sosu sojowego
- 50ml wody
- 3 łyżki cukru
- 6 łyżek oleju roślinnego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuć do garnka i gotuj przez około 2-3h na bardzo małej mocy kuchenki. Po tym czasie zblenduj, wystudź i wsadź do słoika.

Możecie używać jako „smak” do gulaszów warzywnych, do makaronów z warzywami, do risotto, do kotletów roślinnych, do pieczonych warzyw, do sosów, do zup, etc. Na 1litr wody/płynu dodajcie 1 kopiatą łyżkę


I trochę migawek letnich z ogrodu Mamy, taki pod blokiem

 

















































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz