Bardzo polecam.
Gofry śmietankowe prosty przepis
Wg przepisu Dominiki Wójciak Dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
150 g mąki orkiszowej
łyżka cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki soli
250 ml śmietanki kremówki
masło klarowane
Mąkę orkiszową przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach, dodajemy cukier trzcinowy, sól i wlewamy 170 ml wody. Mieszamy na dość gęste ciasto.
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie łączymy. Gofrownicę smarujemy masłem klarowanym, wlewamy porcje ciasta i pieczemy gofry, aż będą karmelowobrązowe. Odstawiamy na 5 minut – gofry po wystygnięciu, staną się chrupiące.
A u Ciebie gofry pysznie rządzą! Mniam
OdpowiedzUsuńKamilka dziękuję
UsuńAlu, masz fazę na gofry!
OdpowiedzUsuńTe bardzo mi się podobają.
Aniu, mam :D
UsuńAniu dziękuję