Kukurydziane naleśniki
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej (polenty)
1/4 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki mleka
2 jajka
1/4 szklanki syropu klonowego
szczypta soli
1 szklanka mleka = 250 ml
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować do gładkości. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie smażyć na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju, z obu stron.
Wpraszam się na naleśniczki z jabłkami! Mniam!
OdpowiedzUsuńZapraszam!!!
UsuńDodatek mąki kukurydzianej często i u mnie.
OdpowiedzUsuńA naleśniki to bardzo lubię!
Aniu, ja też. U mnie naleśniki zawsze znikają ze stołu
UsuńAlu pięknie Ci się udały, cieniutkie i delikatne, pozdrawiam M
OdpowiedzUsuńMałgosiu, dziękuję, ja bardzo lubię naleśniki i to te cieniutkie :)
Usuń