Taka prosta, taka smaczna. Przepis z niezwykłej książki Małgosi Kacner ,,Kolor, zapach, smak, intencja”
Książka jest o życiu i kuchni, niezwykłej, przepysznej, wg pięciu przemian.
Kto zrobi to smarowidło, nie pożałuje, polecam, nawet bardzo polecam.
Pasta z pietruszki
kilka pietruszek(2-3)
Pasta z pietruszki
kilka pietruszek(2-3)
1 łyżka tartego chrzanu(może być ze słoiczka)
sól
majonez (u mnie domowy wegański)
Pietruszkę obrać, pokroić, włożyć do ganeczka, zalać małą ilością wody i ugotować pod przykryciem. Wystudzić. Zmiksować, dodać, chrzan, sól do smaku i majonez(tak z 1-2 łyżki). Gotowe
sól
majonez (u mnie domowy wegański)
Pietruszkę obrać, pokroić, włożyć do ganeczka, zalać małą ilością wody i ugotować pod przykryciem. Wystudzić. Zmiksować, dodać, chrzan, sól do smaku i majonez(tak z 1-2 łyżki). Gotowe
W zeszłym roku robiłam z pasternaku i bardzo nam smakowała.
OdpowiedzUsuńTwoja pasta zapowiada się smakowicie!
O tak, tak pasternak to też świetne warzywo na pasty
UsuńKamila mi smakuje i to jak smakuje, polecam i pozdrawiam