wtorek, 27 listopada 2018

Pasta z pietruszki. Pycha!


Pasta z pietruszki do chleba, ale i naleśniki z tą pastą by były pyszne.

Taka prosta, taka smaczna. Przepis z niezwykłej książki Małgosi Kacner ,,Kolor, zapach, smak, intencja”

Książka jest o życiu i kuchni, niezwykłej, przepysznej, wg pięciu przemian.

Kto zrobi to smarowidło, nie pożałuje, polecam, nawet bardzo polecam.

Pasta z pietruszki

kilka pietruszek(2-3) 
1 łyżka tartego chrzanu(może być ze słoiczka)
sól
majonez (u mnie domowy wegański)

Pietruszkę obrać, pokroić, włożyć do ganeczka, zalać małą ilością wody i ugotować pod przykryciem. Wystudzić. Zmiksować, dodać, chrzan, sól do smaku i majonez(tak z 1-2 łyżki). Gotowe 


2 komentarze:

  1. W zeszłym roku robiłam z pasternaku i bardzo nam smakowała.
    Twoja pasta zapowiada się smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak, tak pasternak to też świetne warzywo na pasty
      Kamila mi smakuje i to jak smakuje, polecam i pozdrawiam

      Usuń