wtorek, 12 stycznia 2010

Podsumowanie Weekendowej Piekarni # 57



O oto do historii przeszła edycja Tilianary Weekendowej Piekarni # 57
Tilianara z Kuchni Szczęścia wybrała do pieczenia dwa przepisy:
- Chleb pszenno żytni z prażoną mąką oraz
- Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową
Broszka okazała się wyjątkowo łatwa do zrobienia i wszyscy co piekli bardzo chwalili za puszystość i wyborny smak A okazało się, że to brioszka kameleon
Chleb nie był trudny ,ale jak to pieczywo na zakwasie czasami okazywał się trochę kapryśny
Bardzo dziękuję Tilianarze za gospodarzenie Weekendową Piekarnia w miniony weekend i za wybranie nam do pieczenia przepysznego pieczywa
A wszystkim piekącym dziękuję za przednią zabawę jaką jest wspólne pieczenie

Chleb pszenno żytni z prażoną mąką

Ania, Moja mała kuchnia

Gucio, Forum Cin cin
An-na, Waniliowo
Lu, Na tropie smaku
Tatter ,Palce lizać
Kass, Smaki i aromaty
Atina, Tak sobie pichcę
Oliwia, Cynamon i oliwka
Kabamaiga, Sto kolorów kuchni
Tilianara, Kuchnia szczęścia
Marianna, Forum Cin cin
Kornasia, Forum Cin cin
Amber, forum Cin cin
Basia, "Makagigi i 55 pierników"
Beata, Forum Cin cin
Joanna, Notatki kulinarne
Margot, Kuchnia Alicji

Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową

Ewelosa, Mój mały świat

Jv, Ko ko ko
Tatter, Palce lizać
Kornasia, Forum Cin cin
Atina, Tak sobie pichcę
Margo vel Gosia, Moje ekspresje kulinarne
Szarlotek, Cukiernicze kreacje Charlotte
Goś, Sweet art.
Wiosenka, Eksplozja smaku
Grażyna, Grażyna gotuje
Dana, Leśny zakątek
Ptasia, Coś niecoś
Lu, Na tropie smaku
Majana, Majanowe pieczenie
Magoldi, Kopalnia smaku
Ania , Moja mała kuchnia
Ewena, Raspberries and cream
Tilianara, Kuchnia szczęścia
Efi, Muffingirl
Oczko, Bełkoty... kuchenne oczka
Amber, Forum cin cin
Margot, Kuchnia Alicji

Dziękuję za wspólne pieczenie i zapraszam do nowych edycji

Nie wiem czy pamiętacie, ale tydzień temu wspominałam o niespodziance i oto ona

Weekendowa Piekarnia otwarta po godzinach...

p.s jeśli kogoś ominęłam z piekących to przepraszam i proszę o informacje w komentarzach lub na margot11@gazeta.pl

8 komentarzy:

  1. Widzę, że to jednak brioszka cieszyła się większą popularnością. No cóż... nie pozostaje mi więc nic innego, jak spróbować w najbliższym czasie owego puszystego, powszechnie chwalonego wypieku. ;))

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. My, my, to dopiero frekwencja. Wcale sie nie dziwie, oba przepisy swietne!

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak oba przepisy to perełki

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję pięknie za cudowne wspólne pieczenie :))) Bardzo się cieszę,ze mi się udało dołączyć :) Nigdy nie wiem,czy zdążę, a jak się uda to się cieszę bardzo :)))
    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Alutku! Ależ się cieszę, że znowu jestem na liście :)))))))

    OdpowiedzUsuń
  6. Wow, ile piekących! Już idę odwiedzać i coś czuję, ze zaraz głodna się zrobię od tylu bochenków i brioszek :)
    Alcviu, dziękuję Ci za możliwość tego gospodarzenia,a wszystkim Piekącym za wspólną zabawę :***

    OdpowiedzUsuń
  7. Majana, o tak fajnie jest tak piec i później okazuje się ,że brioszka u każdego bardzo inaczej wygląda :)

    Oczko , o tak jest Oczko na liście ***
    Tili, o tak dużo nas , dużo i to jak się ładnie nam popiekło

    OdpowiedzUsuń
  8. Ala, to sama pzyjemnosc piec z Wami, oj a co tydzien lepszy przepis, chce zeby weekend trawal z 3 dni, w tym jeden dzien tylko na pieczenie chlebow :-)

    OdpowiedzUsuń