wtorek, 12 stycznia 2010
Podsumowanie Weekendowej Piekarni # 57
O oto do historii przeszła edycja Tilianary Weekendowej Piekarni # 57
Tilianara z Kuchni Szczęścia wybrała do pieczenia dwa przepisy:
- Chleb pszenno żytni z prażoną mąką oraz
- Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową
Broszka okazała się wyjątkowo łatwa do zrobienia i wszyscy co piekli bardzo chwalili za puszystość i wyborny smak A okazało się, że to brioszka kameleon
Chleb nie był trudny ,ale jak to pieczywo na zakwasie czasami okazywał się trochę kapryśny
Bardzo dziękuję Tilianarze za gospodarzenie Weekendową Piekarnia w miniony weekend i za wybranie nam do pieczenia przepysznego pieczywa
A wszystkim piekącym dziękuję za przednią zabawę jaką jest wspólne pieczenie
Chleb pszenno żytni z prażoną mąką
Ania, Moja mała kuchnia
Gucio, Forum Cin cin
An-na, Waniliowo
Lu, Na tropie smaku
Tatter ,Palce lizać
Kass, Smaki i aromaty
Atina, Tak sobie pichcę
Oliwia, Cynamon i oliwka
Kabamaiga, Sto kolorów kuchni
Tilianara, Kuchnia szczęścia
Marianna, Forum Cin cin
Kornasia, Forum Cin cin
Amber, forum Cin cin
Basia, "Makagigi i 55 pierników"
Beata, Forum Cin cin
Joanna, Notatki kulinarne
Margot, Kuchnia Alicji
Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową
Ewelosa, Mój mały świat
Jv, Ko ko ko
Tatter, Palce lizać
Kornasia, Forum Cin cin
Atina, Tak sobie pichcę
Margo vel Gosia, Moje ekspresje kulinarne
Szarlotek, Cukiernicze kreacje Charlotte
Goś, Sweet art.
Wiosenka, Eksplozja smaku
Grażyna, Grażyna gotuje
Dana, Leśny zakątek
Ptasia, Coś niecoś
Lu, Na tropie smaku
Majana, Majanowe pieczenie
Magoldi, Kopalnia smaku
Ania , Moja mała kuchnia
Ewena, Raspberries and cream
Tilianara, Kuchnia szczęścia
Efi, Muffingirl
Oczko, Bełkoty... kuchenne oczka
Amber, Forum cin cin
Margot, Kuchnia Alicji
Dziękuję za wspólne pieczenie i zapraszam do nowych edycji
Nie wiem czy pamiętacie, ale tydzień temu wspominałam o niespodziance i oto ona
Weekendowa Piekarnia otwarta po godzinach...
p.s jeśli kogoś ominęłam z piekących to przepraszam i proszę o informacje w komentarzach lub na margot11@gazeta.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Widzę, że to jednak brioszka cieszyła się większą popularnością. No cóż... nie pozostaje mi więc nic innego, jak spróbować w najbliższym czasie owego puszystego, powszechnie chwalonego wypieku. ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
My, my, to dopiero frekwencja. Wcale sie nie dziwie, oba przepisy swietne!
OdpowiedzUsuńo tak oba przepisy to perełki
OdpowiedzUsuńDziękuję pięknie za cudowne wspólne pieczenie :))) Bardzo się cieszę,ze mi się udało dołączyć :) Nigdy nie wiem,czy zdążę, a jak się uda to się cieszę bardzo :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!:)
Alutku! Ależ się cieszę, że znowu jestem na liście :)))))))
OdpowiedzUsuńWow, ile piekących! Już idę odwiedzać i coś czuję, ze zaraz głodna się zrobię od tylu bochenków i brioszek :)
OdpowiedzUsuńAlcviu, dziękuję Ci za możliwość tego gospodarzenia,a wszystkim Piekącym za wspólną zabawę :***
Majana, o tak fajnie jest tak piec i później okazuje się ,że brioszka u każdego bardzo inaczej wygląda :)
OdpowiedzUsuńOczko , o tak jest Oczko na liście ***
Tili, o tak dużo nas , dużo i to jak się ładnie nam popiekło
Ala, to sama pzyjemnosc piec z Wami, oj a co tydzien lepszy przepis, chce zeby weekend trawal z 3 dni, w tym jeden dzien tylko na pieczenie chlebow :-)
OdpowiedzUsuń