wtorek, 15 września 2009
Podsumowanie Weekendowej Piekarni # 42
I oto za nami już 42 edycja Weekendowej Piekarni
W miniony weekend nasz gospodarz Kuba właściciel blogu Kuba pichci
zaproponował nam do pieczenia Chleb z daktylami, orzechami włoskimi i siemieniem lnianym wg przepisu Gordona Ramsaya. Chleb okazał się bardzo prosty i bardzo smaczny, wręcz nafaszerowany bakaliami i jednogłośnie twierdzimy, że smakuje trochę jak ciasto
Jak pyszne ciasto.
Bardzo dziękuję Kubie za gospodarzenie Weekendowa Piekarnią, a także dziękuję wszystkim piekącym ten chlebek.
A oto piekący w tej edycji:
Atina, Tak sobie pichcę
Kuba, Kuba pichci
Gospodarna Narzeczona, Na kruchym spodzie
Majana, Majanowe pieczenie
Mafilka, Zaczynam kucharzenie
Zawszepolka, Around the kitchen table...
Tilianara , Kuchnia szczęścia
i Margot, Kuchnia Alicji
Jeszcze raz dziękuję za wspólne pieczenie i zapraszam do następnych edycji
p.s osoby które piekły a nie są tu wymienione lub jeszcze nie upiekły, a chcą upiec
proszę o informacje z linkiem tu w komentarzach lub na margot11@gazeta.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witaj Margotko:)
OdpowiedzUsuńWidzę, że mało nas piekło w ten weekend, a szkoda - chlebek smaczny :)
Dziekuję za wspólne pieczenie i z niecierpliwością czekam na propozycje do kolejnej WP :)))
Pozdrawiam ciepło :)
Dobrego dnia!
a mój się własnie piecze :-) na drugie śniadanko do kawusi z mleczkiem będzie jak znalazł
OdpowiedzUsuńMajanko,o tak pyszny ,ale ja wiem ,że parę osób jeszcze upiecze :)))
OdpowiedzUsuńTez życzę miłego dnia
Mafilka, o tak na drugie śniadanie to on pasuje jak ulał
I będzie następny piękny chlebek :))))
I ja piekłam to ciacho, ale zupełnie nie mogę się ostatnio dogadać z moim czasem i nie mam go zupełnie dla bloga :( Postaram się wrzucić jak najszybciej notkę, a tymczasem wrzuciłam nadrabianie zaległości z Piekarni :)
OdpowiedzUsuńBuziaczki cieplutkie :*
Noo ma sie rozumiec ze ja upieke! Dzisiaj nawet :)
OdpowiedzUsuńAlus przepraszam za opoznienie! Ale Ty wiesz prawda?
:*
Tili, czas czasami tak ma :(
OdpowiedzUsuńJak znajdziesz go jednak to ja z radością opisze twoje ciacho chlebowe do posumowania
Polka , wiem ,wiem ***