Tak , nasze jubileuszowe 20 wydanie to już historia , pyszna historia
Nasza gospodyni Tatter wybrała chleb z charakterem - Miche z mąki mieszanej,
uśmiechał się, chodził po piekarniku ,rozlewał ,przypiekał się zbyt mocno, ale u wszystkich smakował wyśmienicie. Bo to już taki typ .
U mnie ten chleb ma już stale miejsce i pewnie nie tylko u mnie.
Wspólnie piekły:
Aga9999 - Zapiecek
Aklat - Ucztując ….
An-na – Waniliowo
Atina – Tak sobie pichcę ….
Bea - Moja kuchnia
Gospodarna Narzeczona – Na kruchym spodzie
Hazo – forum Cin Cin
Kasiac – Pokrojone doprawione
Kass – Smaki i aromaty
Mafilka - Zaczynam kucharzenie
Mirabelka – Kuchenne pogawędki (chleb można obejrzeć tu –Mirabbelka przeprowadza blog)
Olasz – Przy dużym stole
Ptasia – Coś niecoś
Szkrabeka – Nice and Smooth
Tatter - Palce lizać i Tatter o chlebie
Tilianara Kuchnia Szczęścia
Zawszepolka – Aroundt the kitchen table…
Margot – Kuchnia Alicji
Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i proszę o kontakt na margot11@gazeta.pl
Wszystkim piekącym bardzo dziękuję i już jutro zaproszę do pieczenia w przyszły weekend
p.s Poszukuję gospodarzy do następnych edycji Weekendowej Piekarni, informacje można zamieścić w komentarzach lub wysłać na adres podany powyżej, bardzo zachęcam.
Margot ja sie bardzo chetnie na gospodarzenie pisze :)
OdpowiedzUsuńJuz nawet wiem jaka mam dla Was propozycje :)
:D
Dziekuje za wytrwalosc i wpsolne 'piekarzenie'!
Polka ,to ja napisałam do ciebie ,zęby się umówić
OdpowiedzUsuńp.s a będzie coś zakrapianego :D?
Wszystkie Wasze chlebki podgladnelam, sa cudowne! I te pieczone w foremkach, okragle i te o niezidentyfikowanych ksztaltach ;D
OdpowiedzUsuńSzczegolne wyroznienie nalezy sie tym, ktorzy piekli Miche z zachowaniem ilosci maki podanej w przepisie, to naprawde sztuka upiec taki wielki bochenek! Gratuluje i czekam na kolejne wydanie WP :Dcoitia