środa, 3 kwietnia 2019

Cukier fiołkowy


Piękne fiołki przetworzyłam na cukier fiołkowy, przepis od najprawdziwszej fiołkowej Wróżki Komarki 
 Cukier fiołkowy

1 szklanka cukru grubego kryształu (gruba rafinada),
ok. 1/2 szklanki płatków fiołków

Cukier ucierać partiami z płatkami w moździerzu (im więcej płatków, tym cukier będzie intensywniejszy w kolorze). Utarty rozłożyć na kawałku pergaminu i odstawić do przeschnięcia.
Gotowy cukier fiołkowy przełożyć do słoika.


8 komentarzy:

  1. Pachnie mi tu Alu przez ekran!
    Fiołkowy piątek będę miała...

    OdpowiedzUsuń
  2. Alu zröb aromat Jeden z moich fiołkowych zapachów otworzyłam po roku i to jest najwspanialszy aromat jaki zrobiłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Alcia, tak jak waniliowy czy różany ;)

    OdpowiedzUsuń