Cukier fiołkowy
1 szklanka cukru grubego kryształu (gruba rafinada),
ok. 1/2 szklanki płatków fiołków
Cukier ucierać partiami z płatkami w moździerzu (im więcej płatków, tym cukier będzie intensywniejszy w kolorze). Utarty rozłożyć na kawałku pergaminu i odstawić do przeschnięcia.
Gotowy cukier fiołkowy przełożyć do słoika.
1 szklanka cukru grubego kryształu (gruba rafinada),
ok. 1/2 szklanki płatków fiołków
Cukier ucierać partiami z płatkami w moździerzu (im więcej płatków, tym cukier będzie intensywniejszy w kolorze). Utarty rozłożyć na kawałku pergaminu i odstawić do przeschnięcia.
Gotowy cukier fiołkowy przełożyć do słoika.
Uwielbiam fiołki :)
OdpowiedzUsuńtak samo jak ja :)
UsuńPachnie mi tu Alu przez ekran!
OdpowiedzUsuńFiołkowy piątek będę miała...
Aniu dziękuję , fiolki uwielbiam
UsuńAlu zröb aromat Jeden z moich fiołkowych zapachów otworzyłam po roku i to jest najwspanialszy aromat jaki zrobiłam
OdpowiedzUsuńBeatka , a jak zrobić?
UsuńAlcia, tak jak waniliowy czy różany ;)
OdpowiedzUsuńczyli np wódka zalać i już tak?
Usuń