Bardzo polecam
Dwuskładnikowe, włoskie faworki (bez jajek)
Proste i szybkie faworki z dwóch składników
Składniki
270 g mąki
200 ml śmietany (dałam 18%)
Wykonanie
1. Zagniatamy ciasto z podanych składników. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodajemy mąki. Ciasto ma być elastyczne. Ciasto kilka razy składamy i uderzamy wałkiem w celu napowietrzenia.
2. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą część rozwałkowujemy na cienki( ja wałkuję bardzo, ale to bardzo cienko) okrąg.
3. Wykrawamy niewielkie prostokąty radełkiem.
4. Faworki smażymy na złoto z obu stron.
5. Podajemy posypane cukrem pudrem
Kilka zrobiłam wg polskich standardów- przewlekane, a faworki, równie tak dają radę
Alu, ja też je robię. Są pyszne!
OdpowiedzUsuńAniu , a to super , tak pyszne i takie szybkie(choć ja trochę je zbijałam to chwile trwa, ale w zamian takie małe poduszki mam)
UsuńAlu wyglądają niesamowicie, bardzo bąbelkowe :) Musze je zrobić . Pozdrawiam M
OdpowiedzUsuńMałgosiu dziękuję , to takie faworki powietrze :D be kalorii :D, bardzo polecam i pozdrawiam
UsuńDwa składniki i pięknie paseczki! Mniam!
OdpowiedzUsuńTak, tak to mnie skusiło , dwa składniki
UsuńDziękuje Kamila, pozdrawiam
Robiłam są naprawde pyszne ,tanie ,szybkie czy można dodać odrobine spirytusu?
OdpowiedzUsuń