czwartek, 3 maja 2018

Pączki mniszka po polsku i pierogi ze szczawiem na słodko.

Dwa wiosenne dania prosto wg przepisów Gosi z Trochę innej cukierni.

Pączki mniszka lekarskiego duszone na maśle/oleju i posypane zarumienioną na maśle bułką tartą smakują ciut jak szparagi. Wg pomysłu Gosi: tu, tu i tu.

A Pierogi z nadzieniem ze szczawiu (i odrobina cukru) to normalnie mistrzostwo świata. Robie dokładnie wg przepisu Gosi.
Bardzo polecam te delicje na talerzu.

9 komentarzy:

  1. WSPANIAŁE!
    Wpraszam się...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu dziękuję i zapraszam , szczególnie na pierogi , bo z tymi pączkami mniszka chyba będzie już ciężko , 2 dni temu jeszcze były, a dziś już dmuchawce , latawce i wiatr :D

      Usuń
  2. Jutro jadę na łąkę po mniszka.
    Może trafią mi się jakieś pączki.
    Pierogi dość intrygujące.
    Chyba zrobię z ciekawości. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Magda polecam i te pączki i pierogi :) Pierogi mnie zauroczyły już w tamtym roku , w tym zrobiłam już raz ,ale będą powtórki :)

      Usuń
  3. Alu-niesamowite propozycje :) Jesteśmy ciekawi obu potraw jak smakują :) pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu dziękuję i bardzo , bardzo polecam
      pozdrawiam

      Usuń
  4. Pyszny ogrodowo-łąkowy czas!
    Znakomite przepisy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak , Kamilka Gosia to mistrzyni w łąkowo-ogrodowo-drzewnych smakołykach :) pozdrawiam

      Usuń
  5. Ale apetyczne, kolejne smakołyki do wypróbowania!!!! :)))

    OdpowiedzUsuń