wtorek, 4 listopada 2008

Weekendowa Piekarnia Nr 5 –Podsumowania

Aż mi się nie chce wierzyć ,że razem piekliśmy już piaty raz !
W miniony weekend gospodynią Weekendowej Piekarni była Ela z blogu
My best food i na wspólne pieczenie wybrała chleb z przepisu siostr Simili.
Pane Pugliese di Grano Duro typu z Altamiry -to chleb pieczony na mące durum czyli w Polsce znanej jako semolina . Chleb okazał się bardzo smaczny i w sumie szybki ,tylko trzeba pamiętać ,żeby dzień prędzej zrobić bigę.
Razem piekły:

Atina właścicielka blogu Tak sobie pichcę ...

Ela właścicielka blogu My best food


Liska właścicielka blogu White Plate

Tatter właścicielka blogu Palce lizać i Tatter o chlebie

Oraz ja czyli

Margot
z blogu Kuchnia Alicji

Bardzo dziękuję gospodyni Eli i wszystkim za wspólne pieczenie.

5 komentarzy:

  1. A ja bardzo Ci dziękuję za Weekendową Piekarnię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też dziękuję za Piekarnię. Też piekłam, mam nawet zdjęcie, ale nie zdążyłam wstawić. Pozdrowienia dla wszystkich Piekarek :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Atino,a ja dziękuję ,że pieczemy razem
    Lisko ,super ,to ja już dopisuje Ciebie ,pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Margot...znow mamy mase wspanialych wypiekow. Ciekawa jestem co pieczemy w ten weekend...

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wiem co pieczemy, ale definitywnie pieke z Wami:)
    PS w zeszly weekend przebywalam w Szczecinie wiec dolaczyc nie moglam ale teraz juz nic mnie przed tym nie powstrzyma! No chyba ze bedzie cos na zakwasie, ktorego obecnie nie posiadam:(

    OdpowiedzUsuń