czwartek, 11 lipca 2019

Knedle z borówkami


Na obiad, na szybko, pysznie i sezonowo.

Trochę ugotowanej kaszy jaglanej, garstka ugotowanych ziemniaków z wczoraj, przetartych przez sito, trochę skrobi ziemniaczanej i borówki.

Wrząca woda z solą do ugotowania,

A do posypania cukier trzcinowy brązowy.

I już! Hm, mniam

8 komentarzy:

  1. jakoś nigdy nie wpadłam na takie nadzienie w knedlach. Przecież to musi być pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Kamilka, ja to też jestem kluskowa dziewczyna, buziaki

      Usuń
  3. No, no...piękne te knedle, kształtne, równiutkie i apetyczne. pomysł na nadzienie świetny, pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu dziękuje za przemiły komentarz. Pozdrawiam serdecznie

      Usuń