Przepis na Paprykę w jabłkach
znalazłam u Klary Holubiec, to jest pyszne, bardzo polecam
Ja
testowałam to jako dodatek do wegetariańskich/wegańskich pasztetów,
sprawdza się, aż za dobrze bo zamiast
dwóch kawałków za jednym zamachem zjada się 4
kawałki pasztetu.
1 kg
papryki czerwonej, żółtej czy/lub zielonej, słodkiej
1 kg jabłek
2 ząbki czosnku
2 łodyżki świeżego tymianku
sól
Wykonanie
Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody.
Paprykę oczyścić, pokroić na 8 kawałków.
Do garnka z musem włożyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików .
Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut.
1 kg jabłek
2 ząbki czosnku
2 łodyżki świeżego tymianku
sól
Wykonanie
Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody.
Paprykę oczyścić, pokroić na 8 kawałków.
Do garnka z musem włożyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików .
Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut.
Nadaje się do jedzenia na zimno i na ciepło.
Aluś, skoro ta papryczka taka niebezpieczna jedzeniowo to muszę się od niej trzymać z daleka hihihi
OdpowiedzUsuńSzalejesz Kochana :) Pozdrawiam
Alu, ja nie mogę co to za cudo te papryczki w musie jabłkowym?
OdpowiedzUsuńOch, jakbym wparowała do Ciebie do domu to musiałabym skosztować wszystkich pyszności,które tworzysz. Obawiam się,że zabrakłoby czasu i miejsca w brzuchu :D
Ha , ha , trochę prawdy w tym jest:D, ale jabłka zdrowe , papryka zdrowa to jak nie robić, no jak?
OdpowiedzUsuńbuziaki ślę
Madzia, eee dałabyś radę ,a co by się nie zmieściło to na wynos bym spakowało , co?
OdpowiedzUsuńA paprykę polecam bo roboty z tym tyle co pikuś ,a radości w jedzeniu co niemiara
całuski ślę Madziu*
Margot-nietypowe połączenie smaków , muszę zrobić i sprawdzić :) Pozdrawiam serdecznie M.
OdpowiedzUsuńMałgosia , ciut inne połączenie to fakt ,ale bardzo mi ono pasuje i myślę ,że warto zaryzykować ich robienie , bo ani koszt ,ani roboty z tym jakieś tam nie ma , warto
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Alu niesamowite. Nie sądziłam, że można połączyć takie smaki.
OdpowiedzUsuńPapryka i jabłka, powiadasz... No no :) Tak niezwykłe, że chyba trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńKarolina , można i jest smaczne , roboty mało, warto sprawdzić czy posmakuje
OdpowiedzUsuńbuziaki ślę
Patrycja, smakuje fajnie , polecam
buziaki
Ale super pomysł :)
OdpowiedzUsuńGrażynka , dziękuję i polecam
OdpowiedzUsuń