Przepis z bloga Niebo na talerzu
– pół kalafiora
– pół puszki kukurydzy
– dwie łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
– łyżka majonezu ( u mnie domowy wegański od Jadłonomi)
– trzy łyżki gęstego jogurtu naturalnego( u mnie z mleczka kokosowego)
– sól, pieprz do smaku
Z kalafiora odciąć różyczki bez łodyg i podzielić na najmniejsze lub siekać nożem w grubą kostkę( ja większość star lam na oczkach grubej tarki). Dodać kukurydzę, natkę pietruszki lub szczypiorek i zalać sosem z wymieszanego jogurtu i majonezu. Dosolić i przyprawić pieprzem do smaku.
Na pewno smaczna i ciekawy skład. Ale nie moge jeść surowych kapustnych...Kiszone już tak.
OdpowiedzUsuńŻałuję.
Ojej, a kisisz kalafiora Aniu?Bo pyszny , tylko ten zapaszek jak się otwiera słoik :D
Usuń