wtorek, 16 lutego 2010
Zaproszenie do weekendowej Piekarni # 63
W tym tygodniu wspólnie z Gospodarną Narzeczoną , gospodynią 53 edycji zapraszamy do pieczenia Pain Breton
Gospodarna Narzeczona wybrała chleb z dodatkiem mąki gryczanej .
Na ten chleb potrzebne będzie też zrobienie ciasta zwanego Pate fermentem, które może służyć nie tylko do chleba ,ale też można z niego upiec Flamiche
Przepisy oraz inne informacje znajdziecie u Gospodarnej Narzeczonej na jej blogu Na kruchym spodzie
Zapraszamy do pieczenia !
p.s przypominam ,że linki do wpisów zamieszczane tu w komentarzach lub wysyłane na margot11@gazeta.pl bardzo mi ułatwiają późniejsze posumowanie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Alu tu link do mojego 'codziennego':
OdpowiedzUsuńhttp://smakiaromaty.blogspot.com/2010/02/taki-chleb-mozna-jesc-codziennie.html
Pozdrawiam.
juz dawno nie pieklam ,wiec tym razem sie dolaczam bo przepis mi sie bardzo podoba,podrawiam goraco
OdpowiedzUsuńZapraszamy. Jako rzecze Margot!
OdpowiedzUsuńOstatnia edycja niestety mnie ominęła - do tej więc przydałoby się dołączyć...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! :)
Upiekę, na pewno upiekę;)))
OdpowiedzUsuńAla nie nadążam za Wami! :)
OdpowiedzUsuńupieke, ale po weekendzie...
OdpowiedzUsuńmusze wrocic od mamy, odswiezyc zakwas...
ale potem biore sie od razu do pracy! :)
upieklam! :)
OdpowiedzUsuńchleb: http://kingawkuchni.blogspot.com/2010/02/pain-breton-wp-63-opozniona-odsona.html
i flamiche: http://kingawkuchni.blogspot.com/2010/02/flamiche-druga-odsona-wp-63.html
:)