wtorek, 16 lutego 2010

Zaproszenie do weekendowej Piekarni # 63



W tym tygodniu wspólnie z Gospodarną Narzeczoną , gospodynią 53 edycji zapraszamy do pieczenia Pain Breton

Gospodarna Narzeczona wybrała chleb z dodatkiem mąki gryczanej .
Na ten chleb potrzebne będzie też zrobienie ciasta zwanego Pate fermentem, które może służyć nie tylko do chleba ,ale też można z niego upiec Flamiche
Przepisy oraz inne informacje znajdziecie u Gospodarnej Narzeczonej na jej blogu Na kruchym spodzie

Zapraszamy do pieczenia !

p.s przypominam ,że linki do wpisów zamieszczane tu w komentarzach lub wysyłane na margot11@gazeta.pl bardzo mi ułatwiają późniejsze posumowanie

8 komentarzy:

  1. Alu tu link do mojego 'codziennego':

    http://smakiaromaty.blogspot.com/2010/02/taki-chleb-mozna-jesc-codziennie.html

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. juz dawno nie pieklam ,wiec tym razem sie dolaczam bo przepis mi sie bardzo podoba,podrawiam goraco

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnia edycja niestety mnie ominęła - do tej więc przydałoby się dołączyć...

    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. upieke, ale po weekendzie...
    musze wrocic od mamy, odswiezyc zakwas...
    ale potem biore sie od razu do pracy! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. upieklam! :)
    chleb: http://kingawkuchni.blogspot.com/2010/02/pain-breton-wp-63-opozniona-odsona.html
    i flamiche: http://kingawkuchni.blogspot.com/2010/02/flamiche-druga-odsona-wp-63.html
    :)

    OdpowiedzUsuń