poniedziałek, 15 lutego 2010

Podsumowanie Weekendowej Piekarni # 62



I oto nastał czas podsumowania 62 edycji. WP. Gospodyni, Lu z blogu Na tropie smaku przygotowała nam do wyboru dwa przepisy-Aksamitny chleb koperkowy i Codzienny chleb Lu
Lu wybrała przepisy na przepyszne chleby
A oto wypieki

Aksamitny chleb koperkowy

Beata, Forum Cin cin
Kasiaaaa, Gotuję bo lubię
Szarlotka, Cukiernicze kreacje Charlotte
Karola, Świat moich smaków
Kuchasia, KuchAsia
Kornasia, Forum Cin cin
Atina, Tak sobie pichcę
Samanta, Forum Cin cin
Gwiazdka w kuchni, Gwiazdka w kuchni
Lu, Na tropie smaku
Edysia, Przy kuchennym stole
Magoldie, Kopalnia Smaków
Amber , Forum cin cin
Paproszek, Paproszkowe smaki
Caritka, forum cin cin
Margot, kuchnia Alicji


Codzienny chleb Lu

Ewelosa, Mój mały świat

Lu , Na tropie smaku
Szarlotka, Cukiernicze kreacje Charlotte
Bea, Bea w kuchni
Kornasia, Forum Cin cin
Samanta, Forum cin cin
Białoczarna, Cukrem i miodem
Karola, Świat moich smaków
An-na, Waniliowo
Amber, Forum cin cin
Joanna, Notatki kulinarne
Gucio, forum cin cin
Kuba, Kuba pichci
Kasja, Forum Cin cin
Iis111, Zachciało się mi słodyczy
Tatter, Palce lizać
Kass, Smaki i aromaty
Katasz ,Smaki Południa
Mariaanna, Forum cin cin
Olciaky, O chlebie i nie tylko
Ania, Moja mała kuchnia
Oliwia,Cynamon i oliwka
Kinga, Kinga w kuchni
Margot, Kuchnia Alicji


Lu dziękuję za wspaniałe gospodarzenie WP, a wszystkim piekącym za wspólną zabawę.


A zaproszenie wkrótce do nowej edycji

p.s jeśli ktoś piekł , a został pominięty proszę o informacje tu w komentarzach lu na margot11@gazeta.pl

18 komentarzy:

  1. Alicjo, ja jutro aksamitny z koperkiem będę piekła....

    OdpowiedzUsuń
  2. Amber , to super , bo to wyjątkowo pięknie pachnący chleb

    OdpowiedzUsuń
  3. Alicjo, dziekujemy za kolejne podsumowanie!
    I za kolejne wspolne pieczenie!

    :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Uhuhuhu! ale Wam się napiekło :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Alu ja już upiekłam 'codzienny' ale wpis będzie jutro...pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Achh... Szkoda, że w tym tygodniu zostałam poproszona o pieczywo "ekspresowe" i nie udało mi się upiec "codziennego", który planowałam...

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bea, a mi jest bardzo miło ,ze się znowu skusiłaś na to nasze wspólne pieczenie *

    Agatka , tak , tak sporo nas piekło

    Kass, oczywiście , jutro jak najbardziej będzie dobrze *

    OdpowiedzUsuń
  8. Oliwia, oj szkoda bo codzienny to super , prosty , bardzo smaczny chleb :)Ale zawsze można upiec później...

    OdpowiedzUsuń
  9. Margot, dziewczyny, dziekuje, jak zwykle WP z Wami to sama przyjemnosc - pieknych bochenkow napieklyscie! A i bea widzialam do nas dolaczyla...zaloze sie, ze chcialaby poprowadzic Weekendowa Piekarnie ;DDD Bea?

    OdpowiedzUsuń
  10. Bea piekla juz kilka razy, i prowadzila juz tez ;) A na razie niestety raczej nie poprowadzi ;) Ale kiedys w pozniejszym terminie z wielka przyjemnoscia :)

    OdpowiedzUsuń
  11. W takim razie trzymamy Bee za slowo ;D A te "kilka razy" to wieki byly cale, psze pani...

    OdpowiedzUsuń
  12. szczególne pozdrowienia dla Pani Tatter i Pani Bea ***

    OdpowiedzUsuń
  13. Tak to wlasnie jest jak sie zjada tylko kilka kromek chleba tygodniowo i jesli najbardziej lubi sie 'tatterowiec' lub zytni z kminkiem ;))

    OdpowiedzUsuń
  14. Zgłaszam się z moim koperkowym chlebkiem:
    http://przystole.blox.pl/2010/02/Aksamitny-chleb-z-koperkiem.html

    P.S. dobrze że napisałaś o mące gryczanej, bo akurat w piątek byłam w mieście, to kupiłam. Teraz się zastanawiam czy wypiek z nią na drożdżach będzie... ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. dzięki za wspólne pieczenie!
    z niecierpliwoscią czekam na przepis z mąką gryczaną. szczerze mówiąc liczę na wypiek na zakwasie, gdyż mój zakwas ostatnio wychodzi z siebie. tak się ładnie rozbuchał ;-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Dziękuję Margot za piękne podsumowanie i wszystkim jeszcze raz za wspólne pieczenie. Było mi bardzo, ale to bardzo miło. Cieszę się, że się zgłosiłam bo to super doświadczenie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Bea, :)

    Edysia , zaraz pewnie się dowiemy :)

    Karola , dziekuję za przyłączenie do pieczenia

    Lu, *** fajnie ,ze się zgłosiłaś na gospodarza

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja jeszcze!
    http://galeriachleba.blogspot.com/2010/02/chleb-codzienny-chleb-lu.html?showComment=1266349510078_AIe9_BHquCGSZh0vRPwCFojUbQAaqc6D1NgPrqtfAlap_Cni__fDrAZEH1Buk54nmrWVn3cbduxSm4o3ytkAm7L0sJfLlKt1NtTZvwTIj1ZJHSHCt7JZu46Dm-PQVMqm8MSrUsP078bA5R90wVSTbZixnnerZRlUrBUlj7kNvqAj2gnoo6kwBvOBa7HMMd3nwg7QxQP7k0ZaCn9HrUl2oCcTZ1qwKRYcJYjB-w_6MKr7s51aP9Mk40w#c5465912506532239988

    OdpowiedzUsuń