wtorek, 29 września 2009

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni #45 - ,,chleb z regionu Vendée”


Mamy zaszczyt zaprosić ,Zapbook i ja do wspólnego pieczenia w nadchodzący weekend –,,Chleba z regionu Vendée" z książki « Tous les pains » Basila Kamira
Przepis i inne informacje znajdują się na blogu Zapbook- Chez Zapbook

Ja tylko jeszcze dopisze ,że na blogu Zapbook ma malutką prośbę do nas o wysłanie jej na adres internetowy linków z wypiekami
I jeszcze dopisze ,że 18cl to jest 180 ml , bo taka miara jest częściej używana

Zapraszamy

p.s ja też mam prośbę żeby linki do wpisu zamieszczać tu w komentarzach lub wysłać na margot11@gazeta.pl

15 komentarzy:

  1. Już wydrukowałam :) Pewnie w weekend staną się naszym lunchem :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze raz serdecznie dziekuje za zaproszenie i za pomoc ;)i mam nadzieje ze przepis bedzie sie podobal

    OdpowiedzUsuń
  3. Będzie wyśmienite jedzonko!!! Już sobie planuję jakiś miły wypadzik do lasu z koszyczkiem pachnącym czosnkiem, mniam... :-)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapowiada się super. W sam raz na sezon grypowy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tili , ja mam podobne plany do tego chlebka:)))

    Zapbook, a ja sie cieszę ,żeś się zgodziła , będzie się podobać przepis ,już mi się podoba :))))

    Mafilka , bardzo miło się czyta twoje plany i zdrowia życzę

    Ko ko, ko , nie pomyślałam o tym :D ,ale masz racje 100%

    OdpowiedzUsuń
  6. To może być ciekawe doświadczenie z ta ilością czosnku :) Muszę pomyśleć kto u mnie będzie to jadł :D

    OdpowiedzUsuń
  7. o, a ja wczoraj upiekłam chleb czosnkowy, taki total czosnek (pewnie go jutro/pojutrze opublikuję), nie mniej, chyba się zaczosnkowałam ;p
    Chlebak chyba na stałe bdzie pachnieć czosnkiem ;D

    chyba, że do weekendu najdzie mnie znowu na czosnek hihih, jeszcze nic straconego ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja zrobię. Z połowy porcji ale zrobię :* Tylko później :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Mam ochote tylko czasu nie za duzo...jak mi sie uda to upiekę, lubię czosnkowe wypieki...pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Szarlotek , nie lubicie czosnku?

    Paulina, hm , teraz bardzo wskazany jest czosnek , w ramach profilaktyki :DDDD

    Polka , pół , nie pół , wcześniej , później , nie ważne , byle upiec- ważne ****

    Kass, ja tez bardzo lubię czosnek i trzymam kciuki ,żeby starczyło tego czasu i Tobie na pieczenie :)))

    OdpowiedzUsuń
  11. ja oczywiście się zgłaszam, bo propozycja bardzo mi sie podoba:) Bardzo lubie czosnek:D

    OdpowiedzUsuń
  12. No niestety nie dam rady dołączyć do akcji ( jak zwykle ostatnio).

    Chlebuś wygląda tak apetycznie !!! Do tego masełko i .... niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajny przepis :)
    A te ksiazke rowniez posiadam, choc niewiele z nij jeszcze pieklam... Pora to zmienic ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Atina, wiedziałam ,że można na Panią liczyć i to zawsze :)))

    Ivon, trzymam kciuki ,żeby kiedyś udało się upiec tobie z nami wspólnie

    Bea, i nic się nie chwaliłaś?:DTo jak czosnkowy w ten weekend :P ?

    OdpowiedzUsuń
  15. No i jest już u mnie wpis :) Pysznie, czosnkowo i pachnąco (ciągle).

    OdpowiedzUsuń