To upiekłam- oba upiekłam
Chleb z dodatkiem selera i sezamu
Zamiast razowej pszennej dałam razową orkiszową
Bardzo smaczny, inny chleb –ja bardzo wyczuwam ten seler i bardzo mi to odpowiada
Świetnie zachowuje kształt podczas wyrastania – a w piecu stał się wręcz olbrzymi
Ciemny wiejski chleb
Co tu pisać, jest przepyszny
Piekłam z ½ porcji ,ale chyba trzeba było piec z całości
Robiłam dokładnie wg przepisu –przebiegało bez jakichkolwiek niespodzianek, chleb jest wyjątkowo łatwy, bardzo przyjemny w robieniu i przepyszny po upieczeniu
Margot, obydwa są prześliczne~! Ach, zjadłoby się ! Piekne bochenki o pięknym miąższu!:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Maja na ,dziękuję ,wiesz ten seler jest dość wyczuwalny, ale razem z tym sezamem daje wyjątkowy smak ,bardzo smaczny
OdpowiedzUsuńKochana piekne sa oba! :))))))
OdpowiedzUsuńDobrze ze za dwie godziny ide do domu i cos zjem bom okropnie glodna teraz!
Buzia!
śliczny jest ten z sezamem i selerem i jego planuję upiec, ale chyba jak zawsze w keksówce ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zabieram się do pieczenia wiejskiego chleba, cieszę się że jest łatwy i pyszny, i wygląda tak smakowicie!
OdpowiedzUsuńPoleczko ,dziękuję i życzę tobie równie udanego pieczenia
OdpowiedzUsuńAga,on bardzo ładnie utrzymuje fason tak położony na blasze na papierze do pieczenia,nie trzeba koszyków ,durszlaków itp Po prostu trzyma fason tak sam od siebie
Anna,tak bardzo łatwy i bardzo smaczny i na dokładnie pachnie pięknie
Margot, jakie piękne oba chleby! Gdyby nie to, że nie mam selera i sezamu w domu, to upiekłabym oba, bo bardzo mi się podobają. Nastawiłam sie na ten z zakwasem i tak już chyba zostanie, tym bardziej, że jeden nieudany wypiek mam dzisiaj już za sobą i trochę mi ochota przeszła... ach, niewlele jeszcze umiem...
OdpowiedzUsuńKasiac ,ten się uda na pewno jest taki prosty ,może wyrastać w koszu czy jakimś durszlaku wysłanym ściereczką
OdpowiedzUsuńa ten z selerem zrobisz kiedyś indziej ,bo wart jest pieczenia
a co dziś nie wyszło Kasi?
Pięknie Ci wyszły oba chleby :) Jutro zabieram się za ciemny, wiejski i mam nadzieję, że choć w połowie będzie taki ładny (i z taką apetyczną, chrupiącą skórką) jak twój. :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle piekne chleby Margot! Ja chce upiec ten selerowy oraz 'miche'Tatter :)
OdpowiedzUsuńMargot cudowne chlebki! oba. ja jak na razie upiekłam ten z selerem - pycha! Ale czaje się też na ten drugi, jednak pewnie będę go piekła dopiero w niedzielę, albo poniedziałek. mam nadzieję, że mi zaliczysz, jeśli jednak upiekę w poniedziałek:)
OdpowiedzUsuńAklat ,będzie i piękny i pyszny ,bo taki typ z tego chleba
OdpowiedzUsuńBea ,dziękuje i będę czekać na twoje chleby -oba to dobry wybór
Atina ,prawda ,ze łatwy i pyszny -ups ja swój zapomniałam naciąć i nic ,a nic mu to nie szkodziło :D
A piecz i we wtorek ,ja i tak zaliczę ,każdy chleb na wagę złota ,każda piekarenka na wagę złota :D
Bardzo ładne te Twoje chlebki Margot :) Spróbuję z tym wiejskim, jutro mam wolny dzień :) a przepis wygląda mi na prosty.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
bardzo prosty :)))
OdpowiedzUsuńAga ,będziesz zadowolona z tego chleba bo jest na dokładkę bardzo smaczny
Upiekłam wiejski. Stygnie :)
OdpowiedzUsuńMargot, upiekłam ten z selerem i sezamem, ale bez selera :)
OdpowiedzUsuńNie wiem,czy to się liczy, ze jest bez selera ? :)
Miłego dnia , pozdrówki.
Piękne są Twoje chlebki...aż się chce spróbować...mmmm...ja dopiero jutro piekę, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTak piekne chleby, ze im sie nie oprę. Juz oglądałam je wczoraj i zasypiałam z mysla o tym chlebku z selerem, który spróbuje upiec jutro. Bardzo mi się spodobał. :-)Piękne zdjęcia. :-)
OdpowiedzUsuńjaki duży i okrągły i w ogóle wygląda pysznie! mniam! :)
OdpowiedzUsuńAnna-widziałam twój -jest piękny i ogromny
OdpowiedzUsuńKass,to czekam na twój chleb
Krokodyl,dziękuje bardzo za pochwały ,a same chleby polecam do pieczenia ,sa bardzo fajne w produkcji ,pyszne po upieczeniu
Zwegowani.pl, tak ten selerowy pięknie utrzymuje swój kształt
mój sezamowy rośnie właśnie w piekarniku :) nie mogę się go doczekać :)
OdpowiedzUsuńAgatka ,miło mi zechciałaś upiec
OdpowiedzUsuńMam nadzieje ,ze będzie smakował chleb Tobie
Margot? Ten wiejski ma takie lejace ciasto? Wlasnie sie wzielam do pieczenia i jak zwykle mam dylemat :)
OdpowiedzUsuńWody dalam pol, a to ciasto takie rzadkie :(
Olasz nie ,nie był tak gęsty jak ten z selerem ,a normalnie jak przecięty chleb na zakwasie
OdpowiedzUsuńA on jest taki rzadki już po dodaniu wszystkich składników?
Margot, piękne, jak zwykle cudowne masz chlebki :) I ja upiekłam ciemny wiejski i jestem w nim zakochana :) Wyszła mi tak pysznie chrupka skórka i lekkie, puszysty miąższ - cudo normalnie :) A i zamieściłam też dwa poprzednie chlebki, których niestety nie byłam wstanie o czasie zamieścić - chlebek Dany i Miche - oba wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńNo, a teraz zmykam już od kompa, bo za dużo siedzieć przy nim na razie nie mogę ... ehhh, nie moge przestać podziwiać Twoich bochenków :)))