Na początku poczytamy prawie filozoficznych przemyśleń Gosi na temat drzew min, jak myślicie drzewa mają duszę?
Potem jest rzetelny opis co można pozyskać z drzew i opisane konkretne drzewa
-dżem z szyszek sosny
-powidła śliwkowo-bzowe
-ocet na gałęziach
-mąki z żołędziowa, z podkorza, z czeremchy czy z głogu
-kiszone pąki kwiatowe lipy
-smażone kotki
-dolmades klonowe
-zupa grzybowa z żołędziami
-czarna zupa z czarnego bzu
-podpłomyki żołędziowe
-boskie ciasto
- ciasteczka głogowe
- pierniczki z amarantusem i żołędziami
-bukella
-lody lipowe z czekoladą
I tak dalej dalej
Wszystkie przepisy są bardzo zaskakujące i człowiek przeciera oczy z wrażenia i podziwia zdjęcia, bo książka jest pięknie wydana, proste, apetyczne zdjęcia, przejrzysty układ , twarda oprawa i urocza wstążeczka- zakładka, a jakże w kolorze zielonym
Dziękuję Wydawnictwu Pascal za tą książkę, bo jest to jedna z najfajniejszych książek a na pewno najbardziej zaskakująca pozycja jaka została wydana w ostatnim czasie. Bardzo polecam. Warto ją mieć i z niej korzystać, ja zacznę od pierniczków.
Smakowite drzewa
Małgorzata Kalemba-Drożdż
Liczba
stron:
|
352
|
Format:
|
165mm x
238mm
|
Typ
oprawy:
|
twarda
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz