sobota, 18 kwietnia 2015

Tarta ,, poświąteczne resztki”


Same resztki poświąteczne, a tarta pyszna. Odrobina ciasta zamrożonego, trochę domowego  kajmaku z lodówki ponownie pogrzanego, jakaś pyszna konfitura, odrobina roztopionej na parze czekolady.

100g roztopionej gorzkiej czekolady z odrobina oleju 
kilka. czy  kilkanaście  fiołków do ozdoby  i
już


22 komentarze:

  1. Piękna tarta Alu.
    Zjdałabym, oj zjadła...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu dziękuję i zapraszam na tartę :)
      pozdrawiam

      Usuń
  2. Ala, też utylizujesz :) Jaki skład! Pyszna tarta poświąteczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu , a no takie mi resztki zostały , a że jedno zamrożone było , a drugie w słoiku na gorąco zakręcone to się nie spieszyłam :D Pyszna , pyszna , potwierdzam i pozdrowienia ślę

      Usuń
  3. Kasiu, witaj o poranku, chłodnym, ale obiecującym rozpogodzenie.
    Mam ciasto zamrożone, mam kajmak i nawet czekoladę roztopioną, wszystkiego zrobiłam nadmiar, a Ty mi tu wychodzisz z extra podpowiedzią na miarę złota. Dziękuję . O! i Fiołki też są u mnie w ogrodzie! Brakuje mi tylko takiej pięknej foremki, ale zrobię w okrągłej . Pozdrawiam Cię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bożenko, w okrągłej czy podłużnej i tak będzie pyszna
      pozdrawiam

      Usuń
  4. Przepraszam Alu, pomyliłam imię. A tarta bedzie ino, ino.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bożenko , nic nie szkodzi , a tartę polecam , bo jak się ma domowe pół produkty to ona jest raz dwa

      Usuń
    2. Alu, tak się napaliłam na tę foremkę,że wreszcie ją wyczaiłam i kupiłam od razu dwie, świetna foremka, bo ma wyjmowane dno i bardzo wygodnie wyjmuje się tartę. Pozdrawiam

      Usuń
    3. Bożenka , moja też tak mama , fajne one są

      Usuń
  5. Alciu-wygląda obłędnie, a z fiołkami bardzo wiosennie :) mniam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu , te fiołki to najważniejsze :D no wiadomo taka pora roku fiołkowa
      buziaki ślę

      Usuń
  6. Potrawy z resztek potrafią zaskoczyć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Patrycja , oj prawda
      pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  7. Mniam, resztkowa pychota! Buźka!

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Kasia Janicka, dziękuję i polecam

      Usuń
  9. Konfitura klasztorna z cytryny plus kajmak plus czekolada. Aluś ależ to musi być obłędnie dobre.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karolina, dziękuję za przemiły komentarz , ale prawda było pycha

      Usuń
  10. Wspaniale wygląda... no i te składniki :)

    OdpowiedzUsuń