środa, 6 stycznia 2010

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni # 57



Mamy zaszczyt w Nowym Roku 2010 zaprosić po raz pierwszy do Weekendowej Piekarni i wspólnego pieczenia z Tilianarą z Kuchni Szczęścia
Tilianara ma dla nas do wyboru dwa przepisy:
Chleb pszenno żytni z prażoną mąką
oraz
Brioche z jogurtem i wodą pomarańczową

Oba przepisy zapowiadają wyśmienite pieczywo, wiec nie ma co czekać tylko sprawdzić zawartość szafek i lodówek, dokupić co trzeba i piec.

Zapraszamy!

Przepisy i inne informacje znajdują się u Tilianary na blogu Kuchnia Szczęścia

Uwaga !

Niedługo będę miała dla Was małą niespodziankę związana z Weekendową Piekarnią,ale o tym wkrótce….

p.s ja tradycyjnie też proszę o przysyłanie linków z wpisem tu w komentarzach lub na adres
margot11@gazeta.pl

23 komentarze:

  1. Ooo, niespodzianka? Czekam niecierpliwie i idę brioszkę piec :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nowy baner?:)
    Czekam z niecierpliwością :)
    I cieszę się, że chcesz ze mną 'poweekendować' :)

    OdpowiedzUsuń
  3. niespodzianka , to niespodzianka:DDD
    nic nie napiszę na razie :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo niespodzianka! :))
    No to czekam niecierpliwie :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. O! a gdzie reszta mojego komentarza? Poszła sobie w las!

    A ja chciałam napisać, że po tym haha! było zdumienie, że same niespodzianki w nowym roku - Polencja w WC, Alutka w WP :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Majana, hihihi, ty nie czekaj tylko bierz się do pieczenia kochana :D

    Oczko, a nie wiem co zjadło resztę komentarza
    a wiesz co z nowym rokiem nowy duch wstąpił :DDDD

    OdpowiedzUsuń
  7. Może sama skasowałam pisząc i nie sprawdziłam tylko wysłałam... czasem sobie kawałki @ kasuję bo zaznaczam i kasuję nie to co trzeba ;)Albo kursor mi wskakuje w inne miejsce...

    Jakaś roztrzepana chyba jestem ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Margot hi hi ;) no tak trzeba będzie zrobić:)

    Sis, to rodzinne roztrzepanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się upiec którąś propozycję... Ale cóż - niestety nic nie jest pewne. ;)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  10. Alci pod Ciastem Trzech Króli napisałam ci komentarza:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Oczko, hm możliwe ,że tak było:D

    Majanko , to czekam na twoje wypieki/wypiek

    Oliwka, może się uda****
    Olcik, czytałam i wiesz ja cytuję nazwę za Beą

    OdpowiedzUsuń
  12. ciekawie, ciekawie sie zapowiada:) moze uda mi sie przylaczyc!

    pozdrawiam cieplo

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię niespodzianki, oj lubię. Zwłaszcza w fazie oczekiwania.
    I ustawiam się jak zwykle na koniec kolejki, tyle świetnych przepisów czeka. My też mamy swoje prywatne wyzwanie, ale póki co cicho sza.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale ciekawe przepisy, szczególnie chleb mi się podoba. Tymczasem zajrzałam do zakwasu no i przeżarty ze starości. Czym prędzej zabrałam się za odświeżanie ale nie wiadomo czy do weekendu coś z niego będzie :(

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja wiem wiem .. ale ja chciałam się podzielić z Tobą moimi przemyśleniami,do Bei napisze;)
    Pozdrówka:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Gospodarna Narzeczona z wielka radością zapiszę ****

    Lu , to trzymam kciuki za zakwas , a tym czasem może broszkie byś upiekła myślę ,że jest przepyszna

    Ola, całuski i dobrze ,że napisałaś do mnie ****

    OdpowiedzUsuń
  17. Margot on odżył, odżył i buzuje tak mocno, że zdecydowałam się już nastawić zaczyn chlebowy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

    OdpowiedzUsuń
  18. Lu, to cudowna wiadomość ***

    OdpowiedzUsuń
  19. Margtoku mam pytanie do Ciebie może mi pomożesz :)
    Dojrzałam do zrobienia zakwasu żytniego - robię wg.prezpisu Tatter. I ja sobie umyślałam, ze zrobię go zpołowy porcji tylko tak się teraz zastanawiam czy to aby nie za mało?

    OdpowiedzUsuń
  20. uda sie , ja tez robię zawsze z mniejszych ilości coby w razie czego mniej było marnowania składników
    Oj cieszę się ,że się wzięłaś za zakwas ****

    OdpowiedzUsuń
  21. znow zapraszasz Alu, no i weszlam w to, z przyjemnoscia jak zawsze! :*

    OdpowiedzUsuń