Czy uwierzycie, że po raz pięćdziesiąty będziemy piec wspólnie w ten weekend?
Ale to prawda i zapraszamy wspólnie z
Pauliną z Chlebek.tv do pieczenia
Chleba żytniego z rodzynkami oraz Małpiego chlebaPrzepisy oraz inne informacje na blogu
Pauliny- Chlebek.tvZapraszamy
p.s bardzo proszę osoby piekące o informacje z linkiem tu w komentarzach lub na margot11@gazeta.pl
Jak fajnie :)
OdpowiedzUsuńDo małpiego chleba przymierzałam się od dawna, a żytni lubię w każdej postaci :)
Żytniego nie upiekę, bo jak zwykle zakwasu brak:)))ale na małpi chlebek skuszę się:))
OdpowiedzUsuńJoanno,żytnie z rodzynkami smakują rewelacyjnie , a do małpiego też się przymierzam dłuższy czas :)
OdpowiedzUsuńAndzia, super,że będziesz piec:)
OdpowiedzUsuńp.s a nie chcesz sobie zakwasu wyhodować ?:D
Ja zrobię małpi chleeb - ależ mi się spodobała ta nazwa. A powiem Ci, że ja już od poniedziałku wypatruję co będzie w nastepnej edycji piekarni - qrce to chyba tak się zaczynają nałpgi ?:):)
OdpowiedzUsuńserdecznie pozdrawiam Margotku i przesyłam moc uścisków
tym razem na pewno sie przylacze.
OdpowiedzUsuńa tymczasem nadrabiam zaleglosci: http://kingawkuchni.blogspot.com/2009/11/bajgle-czyli-weekendowa-piekarnia-46-z.html
:)
Chce, w sobotę kupiłam mąkę, ale.....zobaczymy co z tego wyjdzie :P
OdpowiedzUsuńMoże się przyłączę? :)))
OdpowiedzUsuńPodobają mi się oba przepisy:)
ja tez moze sie przyłącze ale mialam kilka pytan i czekam na odp ze stronki chlebek.tv
OdpowiedzUsuńNie do uwierzenia. Pięćdziesiąty??? To się nazywa pasja. :-))
OdpowiedzUsuńEwelosa , to przemiły jest nałóg :))nazwa jest bardzo zachęcająca do pieczenia :D
OdpowiedzUsuńKinga,oj to już się nie mogę doczekać twojego chleba:)
p.s dopisane już bajgle :)))
Andzia , to ja tylko kciuki trzymam...
Majana, może ? Hi hi, mi ie tez podobają
Kropuś, mam nadzieje ,że uda się tobie dołączyć do WP
Krokodyl , prawda ,że ciężko uwierzyć!
Ja już się nie mogę doczekać aż zaczniecie piec, zresztą ja też je piekę, bo mi zasmakowały :) ciekawa jestem wszystkich uwag i w ogóle :)
OdpowiedzUsuńA Ciebie Alu ściskam za supr akcje (raz jeszcze ;-))
A Kropuś Tobie odpowiedziałam :)
no to sie przylacze, sprobuje:) a co mi tam najwyzej nie wyjdzie . dziekuje za odpowiedz:)
OdpowiedzUsuńO, ale ciekawie się zapowiadają :) Już biegnę przeczytać przepisy :)
OdpowiedzUsuń100 lat Alu zycze Weekendowej, sto lat jak dwa razy pieccdziesiat, ale wydan tysiace!
OdpowiedzUsuńA na propozycje powiem, chorera :-) ze tez to nie ja proponuje ten "monkey bread", uwielbiam go jakem malpka! U mnie niestety 3 kolejne weekendy w rozjazdach, musze sie wytlumaczyc...
Buzi :*
Paulina, ja też już się nie mogę doczekać tych wypieków
OdpowiedzUsuńKropuś, co ma nie wyjść?Uda się , zobaczysz
Tili, hm i jak co pieczesz?
Basiu, dziękuje za życzenia
Oj gdzie tez tak kursujesz?
Alciu, najchętniej oba - zakwasowiec to już nawet w piątek, a w niedzielę małpkę :)
OdpowiedzUsuńA u mnie małpka już jest, udało się mimo problemów z wyrastaniem :) to ja czekam już na następną edycję :)
OdpowiedzUsuńja tez już piekę no dobrze małpka rośnie :D
OdpowiedzUsuńAlu,tu melduje mojego http://zapbook.canalblog.com/archives/2009/11/08/15719677.html
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Lucia, cudny wyszedł twój:)))
OdpowiedzUsuńAlu,dziekuje i czerwienie sie :) i melduje tez malpke...ale byla dobra !
OdpowiedzUsuńhttp://zapbook.canalblog.com/archives/2009/11/08/15726592.html
buziaczki