wtorek, 3 listopada 2009

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni #50


Czy uwierzycie, że po raz pięćdziesiąty będziemy piec wspólnie w ten weekend?

Ale to prawda i zapraszamy wspólnie z Pauliną z Chlebek.tv do pieczenia Chleba żytniego z rodzynkami oraz Małpiego chleba

Przepisy oraz inne informacje na blogu Pauliny- Chlebek.tv

Zapraszamy


p.s bardzo proszę osoby piekące o informacje z linkiem tu w komentarzach lub na margot11@gazeta.pl

22 komentarze:

  1. Jak fajnie :)
    Do małpiego chleba przymierzałam się od dawna, a żytni lubię w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Żytniego nie upiekę, bo jak zwykle zakwasu brak:)))ale na małpi chlebek skuszę się:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Joanno,żytnie z rodzynkami smakują rewelacyjnie , a do małpiego też się przymierzam dłuższy czas :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Andzia, super,że będziesz piec:)

    p.s a nie chcesz sobie zakwasu wyhodować ?:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja zrobię małpi chleeb - ależ mi się spodobała ta nazwa. A powiem Ci, że ja już od poniedziałku wypatruję co będzie w nastepnej edycji piekarni - qrce to chyba tak się zaczynają nałpgi ?:):)

    serdecznie pozdrawiam Margotku i przesyłam moc uścisków

    OdpowiedzUsuń
  6. tym razem na pewno sie przylacze.
    a tymczasem nadrabiam zaleglosci: http://kingawkuchni.blogspot.com/2009/11/bajgle-czyli-weekendowa-piekarnia-46-z.html
    :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chce, w sobotę kupiłam mąkę, ale.....zobaczymy co z tego wyjdzie :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Może się przyłączę? :)))
    Podobają mi się oba przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
  9. ja tez moze sie przyłącze ale mialam kilka pytan i czekam na odp ze stronki chlebek.tv

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie do uwierzenia. Pięćdziesiąty??? To się nazywa pasja. :-))

    OdpowiedzUsuń
  11. Ewelosa , to przemiły jest nałóg :))nazwa jest bardzo zachęcająca do pieczenia :D

    Kinga,oj to już się nie mogę doczekać twojego chleba:)
    p.s dopisane już bajgle :)))

    Andzia , to ja tylko kciuki trzymam...

    Majana, może ? Hi hi, mi ie tez podobają

    Kropuś, mam nadzieje ,że uda się tobie dołączyć do WP

    Krokodyl , prawda ,że ciężko uwierzyć!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja już się nie mogę doczekać aż zaczniecie piec, zresztą ja też je piekę, bo mi zasmakowały :) ciekawa jestem wszystkich uwag i w ogóle :)
    A Ciebie Alu ściskam za supr akcje (raz jeszcze ;-))

    A Kropuś Tobie odpowiedziałam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. no to sie przylacze, sprobuje:) a co mi tam najwyzej nie wyjdzie . dziekuje za odpowiedz:)

    OdpowiedzUsuń
  14. O, ale ciekawie się zapowiadają :) Już biegnę przeczytać przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  15. 100 lat Alu zycze Weekendowej, sto lat jak dwa razy pieccdziesiat, ale wydan tysiace!

    A na propozycje powiem, chorera :-) ze tez to nie ja proponuje ten "monkey bread", uwielbiam go jakem malpka! U mnie niestety 3 kolejne weekendy w rozjazdach, musze sie wytlumaczyc...
    Buzi :*

    OdpowiedzUsuń
  16. Paulina, ja też już się nie mogę doczekać tych wypieków

    Kropuś, co ma nie wyjść?Uda się , zobaczysz

    Tili, hm i jak co pieczesz?

    Basiu, dziękuje za życzenia
    Oj gdzie tez tak kursujesz?

    OdpowiedzUsuń
  17. Alciu, najchętniej oba - zakwasowiec to już nawet w piątek, a w niedzielę małpkę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. A u mnie małpka już jest, udało się mimo problemów z wyrastaniem :) to ja czekam już na następną edycję :)

    OdpowiedzUsuń
  19. ja tez już piekę no dobrze małpka rośnie :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Alu,tu melduje mojego http://zapbook.canalblog.com/archives/2009/11/08/15719677.html

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  21. Lucia, cudny wyszedł twój:)))

    OdpowiedzUsuń
  22. Alu,dziekuje i czerwienie sie :) i melduje tez malpke...ale byla dobra !
    http://zapbook.canalblog.com/archives/2009/11/08/15726592.html
    buziaczki

    OdpowiedzUsuń