Mamy zaszczyt zaprosić wspólnie z gospodynią
Atiną z Tak sobie pichcę do pieczenia w ten weekend
Chleba z serkiem ricottaPrzepis i więcej informacji znajduje się u
Atiny tuZapraszamy PS
Informacje o upieczonych chlebach można wysłać na margot11@gazeta.pl lub zostawić po prostu tu w komentarzach, mile widziany link do postu z chlebem
Bardzo się cieszę na to włoskie wydanie Weekendowej Piekarni :)))
OdpowiedzUsuńja mam pytanie, może ktoś mi umie odpowiedzieć...można użyć pełnego mleka w proszku rozprowadzonego w wodzie...bo ja nie kupuję normalnie mleka tak tłustego jak w przepisie, bo mój żołądek go nie akceptuje..a pełne w proszku mam...(moje normalne mleko ma 0,1%)
OdpowiedzUsuńMajana ,ja też :)
OdpowiedzUsuńEwa,pewnie ,że można ,zresztą ja bym użyła te twoje ,będzie ciut chudsze
I ja się zgłaszam do pieczenia :) Jutro już kupię wszystko, by móc jak najszybciej piec i by znów moje plany nie powariowały :)
OdpowiedzUsuńReve82, w praktyce zawsze można zastąpić mleko w płynie mlekiem w proszku :) A dodatkowo to ja zwykle i tak używam do chlebów mleka odtłuszczonego :)
ok, dzięki dziewczyny za odpowiedź..no to tylko ricottkę kupię i piekę:) he he
OdpowiedzUsuńTo ja tez :) Chyba ze tego chleba co go dzisiaj pieczemy Margot wyjdzie mi jak dla pulku :))) Tylkoooo gdzie ja znajde serek risotta?? :DDDDDDDD
OdpowiedzUsuńTym razem się nie przyłączę, nie będzie mnie kilka dni.
OdpowiedzUsuńChciałam podziękować wszystkim, które piekły w WP Nr 25. Oglądałam wszystkie wasze wypieki i muszę powiedzieć, że wszystkie są oryginalne i piękne. Nie wszystkie zdążyłam skomentować. Dlatego wpisuję tu, moje uznanie dla wszystkich piekących. :)
Polko, zdaje mi sie ,ze to Ali primaaprilisowy zarcik, nie daj sie, kup ricotte! ;DDD
OdpowiedzUsuńno to ładnie już poprawiam hihihih
OdpowiedzUsuńA nie dam sie i kupie! A co :DDDD
OdpowiedzUsuńZwszepolka ,to nim zaczniesz szukać tego risotta :DDDDD to plisss zajrzyj na swoja pocztę kochana !
OdpowiedzUsuńHm, mam nadzieję, że koło mnie będzie ricotta... Wbrew pozorom, nie jest z tym w mojej najbliższej okolicy łatwo; chyba, że wreszcie wybiorę się na wycieczkę do Bomi ;)
OdpowiedzUsuńUpieczony. Pozdrawiam :-))) Miłego weekendu!!!
OdpowiedzUsuńhttp://pomarancza.blox.pl/2009/04/Ricotta-w-chlebie.html
Dziewczyny pieczcie ,jest to przepyszny ,leciutki bułkowy chlebek
OdpowiedzUsuńKrokodyl dziękuje za informacje ,zaraz obejrzę
I ja upiekłem ten chleb - był pyszny - jeden bochenek poszedł od razu na kolację, kolejny dziś rano na śniadanie. Wyszedł super :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://kuba-pichci.blogspot.com/2009/04/chleb-z-serkiem-ricotta.html
Kuba ,dziękuję za informacje i bardzo fajnie ,żeś upiekł i lecę obejrzeć
OdpowiedzUsuń