środa, 1 kwietnia 2009

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni # 26



Mamy zaszczyt zaprosić wspólnie z gospodynią Atiną z Tak sobie pichcę do pieczenia w ten weekend Chleba z serkiem ricotta
Przepis i więcej informacji znajduje się u Atiny tu
Zapraszamy

PS
Informacje o upieczonych chlebach można wysłać na margot11@gazeta.pl lub zostawić po prostu tu w komentarzach, mile widziany link do postu z chlebem

16 komentarzy:

  1. Bardzo się cieszę na to włoskie wydanie Weekendowej Piekarni :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. ja mam pytanie, może ktoś mi umie odpowiedzieć...można użyć pełnego mleka w proszku rozprowadzonego w wodzie...bo ja nie kupuję normalnie mleka tak tłustego jak w przepisie, bo mój żołądek go nie akceptuje..a pełne w proszku mam...(moje normalne mleko ma 0,1%)

    OdpowiedzUsuń
  3. Majana ,ja też :)
    Ewa,pewnie ,że można ,zresztą ja bym użyła te twoje ,będzie ciut chudsze

    OdpowiedzUsuń
  4. I ja się zgłaszam do pieczenia :) Jutro już kupię wszystko, by móc jak najszybciej piec i by znów moje plany nie powariowały :)

    Reve82, w praktyce zawsze można zastąpić mleko w płynie mlekiem w proszku :) A dodatkowo to ja zwykle i tak używam do chlebów mleka odtłuszczonego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ok, dzięki dziewczyny za odpowiedź..no to tylko ricottkę kupię i piekę:) he he

    OdpowiedzUsuń
  6. To ja tez :) Chyba ze tego chleba co go dzisiaj pieczemy Margot wyjdzie mi jak dla pulku :))) Tylkoooo gdzie ja znajde serek risotta?? :DDDDDDDD

    OdpowiedzUsuń
  7. Tym razem się nie przyłączę, nie będzie mnie kilka dni.
    Chciałam podziękować wszystkim, które piekły w WP Nr 25. Oglądałam wszystkie wasze wypieki i muszę powiedzieć, że wszystkie są oryginalne i piękne. Nie wszystkie zdążyłam skomentować. Dlatego wpisuję tu, moje uznanie dla wszystkich piekących. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Polko, zdaje mi sie ,ze to Ali primaaprilisowy zarcik, nie daj sie, kup ricotte! ;DDD

    OdpowiedzUsuń
  9. no to ładnie już poprawiam hihihih

    OdpowiedzUsuń
  10. A nie dam sie i kupie! A co :DDDD

    OdpowiedzUsuń
  11. Zwszepolka ,to nim zaczniesz szukać tego risotta :DDDDD to plisss zajrzyj na swoja pocztę kochana !

    OdpowiedzUsuń
  12. Hm, mam nadzieję, że koło mnie będzie ricotta... Wbrew pozorom, nie jest z tym w mojej najbliższej okolicy łatwo; chyba, że wreszcie wybiorę się na wycieczkę do Bomi ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Upieczony. Pozdrawiam :-))) Miłego weekendu!!!

    http://pomarancza.blox.pl/2009/04/Ricotta-w-chlebie.html

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziewczyny pieczcie ,jest to przepyszny ,leciutki bułkowy chlebek
    Krokodyl dziękuje za informacje ,zaraz obejrzę

    OdpowiedzUsuń
  15. I ja upiekłem ten chleb - był pyszny - jeden bochenek poszedł od razu na kolację, kolejny dziś rano na śniadanie. Wyszedł super :-)

    Zapraszam:
    http://kuba-pichci.blogspot.com/2009/04/chleb-z-serkiem-ricotta.html

    OdpowiedzUsuń
  16. Kuba ,dziękuję za informacje i bardzo fajnie ,żeś upiekł i lecę obejrzeć

    OdpowiedzUsuń