sobota, 25 kwietnia 2009
Kapuśniak
Przepis z książki ,,Pięć przemian w kuchni wegetariańskiej” Anna Czelej
Prosta i i bardzo smaczna zupa. Polecam!
Kapuśniak
O - wrzątek, laurowy listek, tymianek
Z - kminek, ziemniaki, marchewka, masło, suszona słodka papryka
M - cebula, ziele angielskie, płatki owsiane
W – sól, ew trochę sosu sojowego
D –garść makaronu orkiszowego, kiszona kapusta
Zagotować wodę, dodać listek laurowy, tymianek, pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, masło, szczyptę papryki, pogotować z 2 minuty, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, ziele angielskie, garstkę płatków owsianych, zagotować, doprawić solą i sosem do smaku, wrzucić makaron i dodać niewielką ilość kiszonej kapusty. Ugotować
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie zupy lubię najbardziej! pychotka!!!
OdpowiedzUsuńKapuśniaczek - uwielbiam!:))
OdpowiedzUsuńCzy posiadasz ksiazke: Pięć Przemian w kuchni wegetariańskiej" Anny Czelej w formie elektronicznej lub jestes w stanie zrobic ksero tej ksiazki i przeslac mi na skrzynke emailowa?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Andrzej
Kas*
OdpowiedzUsuńMajana ,ja tez
Gotyk, ja mam taka książkę papierowa kupioną ok 16-17 lat temu
A ksera własnego nie mam , a to dość pokaźna pozycja książkowa i nie wiem czy by się opłaciło ją kserować w jakimś punkcie