środa, 21 stycznia 2009

Weekendowa Piekarnia #16

W najbliższy weekend zapraszamy z Atiną do wspólnego pieczenia
Atina proponuje dwa do wyboru wypieki, ale ja z przyjemnością upiekę oba czyli Chleb jajeczno - maślany na zakwasie z purée ziemniaczanym i Grissini Rubata
Chciałam też podziękować Atinie za udoskonalenie kodu banerka
Pozdrawiam
Margot
ps
oto nowy kod banerka Weekendowej Piekarni przygotowany przez Atine


9 komentarzy:

  1. O nie :) wlasnie Attina ukradla mi jeden z pomyslow... :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Tym razem i ja się przyłączę, zrobię grissini :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też podejmę wyzwanie, tylko proszę o podpowiedź gdzie kupić płatki ziemniaczane :)
    albo jak zrobic to puree z ziemniaka :)

    będe bardzo wdzieczna

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też na pewno upiekę grissini, ale i chlebek tez się postaram o ile zdrówka wystarczy :)
    Aga, a puree z ziemniaka robisz tradycyjnie - gotujesz do miękkości i rozgniatasz tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też dam ziemniak ,tylko teraz nie wiem czy pominąć ta wodę ,chyba tak co ?Tą co była do rozpuszczenia płatków ziemniaczanych

    OdpowiedzUsuń