piątek, 14 kwietnia 2017

Mazurkowy czas



To dzisiaj się u mnie zaczęło prawdziwe mazurkowanie

Na początek taki jeden z ciasta miodowego przełożony masą z kaszy manny, powidłami śliwkowymi oraz z kajmakiem. Miał być jeden wyszły dwa….

Pozdrawiam.

 Wesołego na Wielkanoc.


8 komentarzy:

  1. Alciu-piękne, apetyczne to Twoje dzieło :) Wesołego Alleluja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne mazurki! Mistrzyni!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam je od dziecka!
    Samych wspaniałych smaków i zdrowia na święta!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu , ja też , tzn, od dnia kiedy z siostrą zaczęłyśmy je piec
      Dziękuję

      Usuń
  4. Dzień Dobry. Wspaniałe ma Pani przepisy. Znalazłam starszy przepis na Pani blogu na wege kiełbasę z. Zielonej soczewicy. Pisała w nim Pani, iż jest to bardziej taki pasztet na kanapkę. A czy będzie ona odpowiednia. Do białego barszczu jako zamiennik białej kiełbasy? Czy będzie się rozwalać? Może zna Panno jakieś inne szybkie przepisy na wege. Białą kiełbasę ale bez białej fasoli bo jej nie Mamm 😥 pozdrawiam i zycE miłych swiatt

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Julianna Music, dziękuję za przemiły komentarz , hm nie pamiętam czy była na tyle twarda ta kiełbasa ,że można by ja dodać do żurku. Nie robiłam ale przepisy Wegan Nerd są super może ta? https://wegannerd.blogspot.com/2016/02/biae-warzyne-kiebaski-idealne-do.html

      Usuń