W ten weekend gospodyni
Zapbook z Chez Zapbook zaprasza wspólnie ze mną do pieczenia W ramach Weekendowej Piekarni
Zapbook przygotowała niezwykle ciekawe przepisy
A proponuje do wyboru albo pieczenia po kolei
Chleb na zakwasie z płatkami owsianymi
Bagietki mleczne
oraz Brioche na semolinie Przepisy i inne informacje
u Zapbook na blogu
Zapraszamy serdecznie do pieczenia p.s osoby piekące proszę o zostawienie linka z przepisem tu w komentarzach lub wysłanie na margot11@gazeta.pl
ale fajnie! już nie mogłam doczekać się zaproszenia! ide zaraz robić :) hihihi
OdpowiedzUsuńBardzo fajne propozycje:))bagietki zrobię na bank:-)
OdpowiedzUsuńPaulina, to jest ekspres ekspresowy :DDD
OdpowiedzUsuńAndzia, super , ja to dumam czy nie zrobić połowę ich z biała czekolada , a polowe z gorzka
OdpowiedzUsuńOj, z biała, ale fajny pomysł:)ja mam w domu tylko gorzką:(
OdpowiedzUsuńHmmm, to moze i ja dolacze! Choc przyznam ze mam nowa ksiazke i juz korci mnie by z niej piec. Ale piekarnia to piekarnia. Zobowiazuje.
OdpowiedzUsuńJa też piekę, jeszcze nie wiem czy wszystko, ale upiekę na pewno :)
OdpowiedzUsuńa ja mam pytanie o brioche - gdzie tam jest kasza manna ?
OdpowiedzUsuńCiesze sie ze propozycje sie podobaja ;) Joanno ,co do tej kaszy mannej to pomylka z tlumaczeniem ,przepraszam,i lece poprawic u siebie.
OdpowiedzUsuńja też wreszcie się pokuszę o wypróbowanie zaproponowanych wypieków:) bagietki na pewno:)
OdpowiedzUsuńAndzia , a ty już pieczesz?
OdpowiedzUsuńGospodarna Narzeczona , koniecznie trzeba z WP piec :P
Tili , ciesze się :)
Joanno, jest tak jak Zapbook pisze
Zapbook, bardzo się podobają ***
Ilka, bardzo się ciesze i będę u ciebie wyglądać bagietek
miało być ,, wypatrywać "
OdpowiedzUsuńKilogram semoliny gdzieś mi sie po szafce kiedyś przewracał, muszę sprawdzić...
OdpowiedzUsuńBagietki z połowy porcji to z przyjemnością ;)
Zakwasowca obowiązkowo :-)
Czy semolinę można czymś zastąpić ?
OdpowiedzUsuńSemolinę raczej ciężko będzie czymś zastąpić - tu nie chodzi tylko o konsystencję, tylko o typ pszenicy.
OdpowiedzUsuńIde czytac przepisy, może w koncu uda mi się coś upiec ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
Mafilka, to jesteś przygotowana na ta edycje w 100%
OdpowiedzUsuńJoanno, ja raz piekłam chleb co miał być na semolinie na mace krupczatce
i równocześnie drugi na semolinie i one smakowały różnie , choć oba były przepyszne
Ptasiu , masz racje to jest inny typ pszenicy :))), dający inny rodzaj pieczywa i inny smak
Majana, to trzymam kciuki ,żeby się udało:)))piec w tej edycji
Już upiekłam:-)
OdpowiedzUsuńAndzia już ? Ekspres ekspresowy na dodatek , kurcze a ja dopiero rano zakwas nastawię na pierwszy chlebek :D
OdpowiedzUsuńMargot... upiekłam zakwasowca i jestem rozczarowana... Ale może to tylko moja "flora" coś nie tak ;) W każdym razie odradzam te 3 łyżki słodyczy...
OdpowiedzUsuńAndziu,juz bylam zagladnac ale niestety nie moge zostawic u Ciebie komentarzy :(
OdpowiedzUsuńMafilka? a dlaczego ?
Zapbook, no nie smakuje mi... za słodki jest. Poza tym OK, fajne ciasto, fajnie rośnie. Ale klimat stanowczo nie ten :-) Za to brioche... marzenie... cud, miód, orzeszki :-)
OdpowiedzUsuńNo tak Mafilko ,mleko + cukier w tym chlebie daje taki raczej delikatny smak ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zrobiłam, zrobiłam po raz pierwszy więc cieszę się jak gupi do sera ;))
OdpowiedzUsuńChleb pyszny, dałam jednak mniej bo tylko dwie łyżeczki miodu, no i brioche, fajne wyszły:)