środa, 10 czerwca 2009
Zaproszenie do Weekendowej Piekarni #35
Uprzejmie zapraszamy –Oczko i ja w nadchodzący ,długi weekend do wspólnego pieczenia
,,Polskiego chleba pszenno-żytniego". Chleb zapowiada się znakomicie i warto wspólnie go upiec .
Przepis i informacje co może wyniknąć z małego w dobrej wierze plotkowania przeczytacie na blogu Historie kuchenne Oczka
Serdecznie zapraszamy !
edit
Oczko do pieczenia dorzuciła jeszcze bułkę czekoladową na drożdżach dla tych co lubią słodkie lub nie maja zakwasu -ale ja polecam i chleb i bułkę do pieczenia ,co będziemy sobie żałować :D
p.s osoby piekące i zamieszczające u siebie wpisy bardzo proszę później o link z adresem do wpisu tu w komentarzach lub wysłanie na adres margot11@gazeta.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Alicjo, ja sie niestety jeszcze nie dolacze, jeszcze przez jakies 3 tygodnie minimum niestety :/ Ale bacznie sledze Wasze propozycje i mam nadzieje, ze kiedys choc po czesci uda mi sie nadrobic zaleglosci ;)
OdpowiedzUsuńA Tobie raz jeszcze dziekuje za kciuki, pamiec i wsparcie :*
Bea,wiesz i ja pamiętam ,ze mamy jeszcze do upieczenia edycje 31 ,jak już wydobrzejesz to wrócimy do niej?
OdpowiedzUsuńJa tam nie podaruje tej rodzynkowej brioszki szwajcarskiej i bułeczek
Widziałam już przepis u Siostry, podoba mi się. Mam nadzieje,ze uda mi się przyłączyć, bo zdaje sie juz 2 edycje ominęłam:(
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :)
Tak tak, jak tylko bede w miare na chodzie to sie zglosze :)
OdpowiedzUsuńMargot a tą mąkę typ 1100 można jakoś zrobić? u mnie w sklepach nie ma takowej :/
OdpowiedzUsuńMajana,a to czas najwyższy nie opuścić weekendowej :)
OdpowiedzUsuńBea,oczywiście ,jak już będziesz zdrowa:)))
Aga-aa, u mnie też raczej nie ma ,raz kupiłam Kauflandzie i więcej nie widziałam
ja zrobię z razowej typ 2000 i chlebowej typ 630-w stosunku 1:1
Margot czytałam Twoją poradę u Oczka :) Dzięki też tak zrobię, mam nadzieję, ze mój zakwas mi nie da w kość jak ostatnio...
OdpowiedzUsuńEh baby baby, wybaczam to plotkarstwo i niech Wam się upiecze ;))))
OdpowiedzUsuńI ja się przyłączyłam, nie wiem czy czwartek zalicza się do weekendu, ale ja właśnie zagniotłam chlebek ;).
OdpowiedzUsuńAga-aa, pokaz mu kto rządzi :D ,zakwasowi oczywiście.
OdpowiedzUsuńOczko ,upiecze się ,upiecze :D
Izolda,tak ten czwartek to już weekend, chętnie obejrzę później twój chleb ,bo wiem ,że będzie co oglądać :)))))
Alu, z tych co nie zastepuja skorki cytrynowej olejkami jestem - rozumiesz :-)
OdpowiedzUsuńZe tez tu nie ma maki 720 (buuuuu). No tak, ale nie mozna miec wszystkiego...
Basiu,dokładnie tak ,zamieniam olejki na skórki :P Chociaż raz dałam taki olejek pomarańczowy ale taki niesyntetyczny,taki naturalny ,kupiony w zielarni i jakoś to przeżyliśmy :D
OdpowiedzUsuńBasiu ,a macie jasna mąkę żytnią ?Bo to o taką chodzi.
Alutka, dopisz jeszcze, że edit zrobiłam i dorzuciłam jeszcze bułę drożdżową :)
OdpowiedzUsuńDzięki Złotko :)**
OdpowiedzUsuńDobra dobra prosze mi tu z Alcia sie nie spoufalac bo zazdrosna bede :P
OdpowiedzUsuńTym razem ja nie mogłam się wpisać,
OdpowiedzUsuńale już chyba OK!
Piekę ten chlebek :)
Oczko ,nie ma za co :))))
OdpowiedzUsuńPoleczka ,zazdrośnica :P
Dana, udało się :))),nie wiem dlaczego czasami jest kłopot z zamieszczaniem komentarzy :(
Dana ,czekam na twój chleb
Alu, niestety jasnej zytniej nie mamy, a sprzedawcy w sklepach twierdzia ze cos takiego wogole nie istnieje... Jest ciemna i czasem taka jakby polciemna (niestety chleb z niej jasny nie wychodzi;)... Juz wiem, poczekam te 2-3 tygodnie i upieke sobie jasny zytni w Polsce :-)
OdpowiedzUsuńPS. A olejkom mowimy nie!
zrobiłam chlebek, pyszny!
OdpowiedzUsuńBasiu ,razowa tez by mogła być :)
OdpowiedzUsuńAga-aa,widziałam ,pięknie się upiekł
Chlebek wyszedł dobrze, choć miałam obawy bo ciasto było gęste i twarde.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
(http://mojamalakuchnia.blogspot.com/2009/06/polski-chleb-pszenno-zytni.html)
Aniu i ładnie wygląda :))))
OdpowiedzUsuńAch Margot, ale juz ta razowa wychodzi mi bokiem, teraz chce jasnego zytniego :-) Usciski :*
OdpowiedzUsuńhm ,no tak ,Basiu ,biały chleb od czasu do czasu to pyszna rzecz
OdpowiedzUsuńMelduję się, z debiutem w Piekarni ;)
OdpowiedzUsuńhttp://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/06/Bulka-czekoladowa-Weekendowa-Piekarnia-35.html
Pozdrawiam!
Upiekłam:))
OdpowiedzUsuńNa razie pszenno-żytni...
Bułkę upiekę może w środę...
http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2009/06/weekendowa-piekarnia-35-polski-chleb.html