środa, 10 czerwca 2009

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni #35



Uprzejmie zapraszamy –Oczko i ja w nadchodzący ,długi weekend do wspólnego pieczenia
,,Polskiego chleba pszenno-żytniego". Chleb zapowiada się znakomicie i warto wspólnie go upiec .
Przepis i informacje co może wyniknąć z małego w dobrej wierze plotkowania przeczytacie na blogu Historie kuchenne Oczka
Serdecznie zapraszamy !

edit

Oczko do pieczenia dorzuciła jeszcze bułkę czekoladową na drożdżach
dla tych co lubią słodkie lub nie maja zakwasu -ale ja polecam i chleb i bułkę do pieczenia ,co będziemy sobie żałować :D

p.s osoby piekące i zamieszczające u siebie wpisy bardzo proszę później o link z adresem do wpisu tu w komentarzach lub wysłanie na adres margot11@gazeta.pl

26 komentarzy:

  1. Alicjo, ja sie niestety jeszcze nie dolacze, jeszcze przez jakies 3 tygodnie minimum niestety :/ Ale bacznie sledze Wasze propozycje i mam nadzieje, ze kiedys choc po czesci uda mi sie nadrobic zaleglosci ;)

    A Tobie raz jeszcze dziekuje za kciuki, pamiec i wsparcie :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Bea,wiesz i ja pamiętam ,ze mamy jeszcze do upieczenia edycje 31 ,jak już wydobrzejesz to wrócimy do niej?
    Ja tam nie podaruje tej rodzynkowej brioszki szwajcarskiej i bułeczek

    OdpowiedzUsuń
  3. Widziałam już przepis u Siostry, podoba mi się. Mam nadzieje,ze uda mi się przyłączyć, bo zdaje sie juz 2 edycje ominęłam:(
    Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak tak, jak tylko bede w miare na chodzie to sie zglosze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Margot a tą mąkę typ 1100 można jakoś zrobić? u mnie w sklepach nie ma takowej :/

    OdpowiedzUsuń
  6. Majana,a to czas najwyższy nie opuścić weekendowej :)
    Bea,oczywiście ,jak już będziesz zdrowa:)))
    Aga-aa, u mnie też raczej nie ma ,raz kupiłam Kauflandzie i więcej nie widziałam
    ja zrobię z razowej typ 2000 i chlebowej typ 630-w stosunku 1:1

    OdpowiedzUsuń
  7. Margot czytałam Twoją poradę u Oczka :) Dzięki też tak zrobię, mam nadzieję, ze mój zakwas mi nie da w kość jak ostatnio...

    OdpowiedzUsuń
  8. Eh baby baby, wybaczam to plotkarstwo i niech Wam się upiecze ;))))

    OdpowiedzUsuń
  9. I ja się przyłączyłam, nie wiem czy czwartek zalicza się do weekendu, ale ja właśnie zagniotłam chlebek ;).

    OdpowiedzUsuń
  10. Aga-aa, pokaz mu kto rządzi :D ,zakwasowi oczywiście.
    Oczko ,upiecze się ,upiecze :D
    Izolda,tak ten czwartek to już weekend, chętnie obejrzę później twój chleb ,bo wiem ,że będzie co oglądać :)))))

    OdpowiedzUsuń
  11. Alu, z tych co nie zastepuja skorki cytrynowej olejkami jestem - rozumiesz :-)
    Ze tez tu nie ma maki 720 (buuuuu). No tak, ale nie mozna miec wszystkiego...

    OdpowiedzUsuń
  12. Basiu,dokładnie tak ,zamieniam olejki na skórki :P Chociaż raz dałam taki olejek pomarańczowy ale taki niesyntetyczny,taki naturalny ,kupiony w zielarni i jakoś to przeżyliśmy :D
    Basiu ,a macie jasna mąkę żytnią ?Bo to o taką chodzi.

    OdpowiedzUsuń
  13. Alutka, dopisz jeszcze, że edit zrobiłam i dorzuciłam jeszcze bułę drożdżową :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dobra dobra prosze mi tu z Alcia sie nie spoufalac bo zazdrosna bede :P

    OdpowiedzUsuń
  15. Tym razem ja nie mogłam się wpisać,
    ale już chyba OK!
    Piekę ten chlebek :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Oczko ,nie ma za co :))))
    Poleczka ,zazdrośnica :P
    Dana, udało się :))),nie wiem dlaczego czasami jest kłopot z zamieszczaniem komentarzy :(
    Dana ,czekam na twój chleb

    OdpowiedzUsuń
  17. Alu, niestety jasnej zytniej nie mamy, a sprzedawcy w sklepach twierdzia ze cos takiego wogole nie istnieje... Jest ciemna i czasem taka jakby polciemna (niestety chleb z niej jasny nie wychodzi;)... Juz wiem, poczekam te 2-3 tygodnie i upieke sobie jasny zytni w Polsce :-)
    PS. A olejkom mowimy nie!

    OdpowiedzUsuń
  18. Basiu ,razowa tez by mogła być :)
    Aga-aa,widziałam ,pięknie się upiekł

    OdpowiedzUsuń
  19. Chlebek wyszedł dobrze, choć miałam obawy bo ciasto było gęste i twarde.
    Pozdrawiam,
    (http://mojamalakuchnia.blogspot.com/2009/06/polski-chleb-pszenno-zytni.html)

    OdpowiedzUsuń
  20. Aniu i ładnie wygląda :))))

    OdpowiedzUsuń
  21. Ach Margot, ale juz ta razowa wychodzi mi bokiem, teraz chce jasnego zytniego :-) Usciski :*

    OdpowiedzUsuń
  22. hm ,no tak ,Basiu ,biały chleb od czasu do czasu to pyszna rzecz

    OdpowiedzUsuń
  23. Melduję się, z debiutem w Piekarni ;)

    http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/06/Bulka-czekoladowa-Weekendowa-Piekarnia-35.html

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  24. Upiekłam:))
    Na razie pszenno-żytni...
    Bułkę upiekę może w środę...
    http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2009/06/weekendowa-piekarnia-35-polski-chleb.html

    OdpowiedzUsuń