środa, 28 stycznia 2009

Zaproszenie do Weekendowej Piekarni # 17



W najbliższy weekend odbędzie się 17 edycja wspólnego pieczenia.
Mam zaszczyt wraz z gospodynią Zawszepolką, właścicielką bloga Around the kitchen table… zaprosić do pieczenia wg przepisów z książki The handmade loaf', której autorem jest Dan Lepard.
Zawszepolka proponuje przepisy na wypieki
Sweet Brandy Buns (Słodkie bułeczki z Brandy) oraz
Chleb piwny (na zaczynie piwnym)

Mile widziane są też osoby, które nie posiadają bloga.
O wypieku wystarczy poinformować w komentarzu do tego postu lub u Zawszepolki pod przepisem i ewentualnie umieścić link do zdjęcia .
Serdecznie zapraszamy do pieczenia!

6 komentarzy:

  1. z chęcią wzięłabym udział, ale pieczywo z alkoholem ie dla mnie.. czy można zastąpić czymś to brandy?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też się piszę, choć nie wiem czy na oba wypieki ... niestety wszystko zależy od zdrówka, a na razie okazało się że jestem bardziej chora niż myślałam i dostałam końską dawkę antybioli, więc zobaczymy na co sił mi starczy :)

    Aga, myślę, że można by dać dowolny alkohol jaki masz w domku. To może też być likier czy nawet ekstrakt do ciast. Ta brandy jeśli się nie mylę ma głównie dać efekt smakowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hm... może i ja się przyłącze ten przepis na bułeczki nawet łatwy mi się wydaje (nie chciała bym zaczynać od czegoś trudnego, aby się nie zniechęcić) cóż to będzie mój pierwszy raz :) Mam nadzieję, że udany :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bułeczki upieczone i w części spałaszowane :) Super są :) W niedzielę pewnie chlebek będzie :)

    OdpowiedzUsuń