tag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post5508811973285988458..comments2024-03-18T11:51:03.057+01:00Comments on Kuchnia Alicji: Weekendowa Piekarnia # 29 – ZaproszenieUnknownnoreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-19555798004142852192012-11-08T20:28:29.524+01:002012-11-08T20:28:29.524+01:00Chantel, lecę oglądać Chantel, lecę oglądać margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-8409967069327099182012-11-08T20:06:26.967+01:002012-11-08T20:06:26.967+01:00i ja upiekłam bagietki ;)
http://przykubkukawy.blo...i ja upiekłam bagietki ;)<br />http://przykubkukawy.blox.pl/2012/11/Zauroczylam-sieBagietki-z-makiem-na-zakwasie-WP29.htmlchantelhttps://www.blogger.com/profile/03606173779556233120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-29924877019603959682009-05-06T07:56:00.000+02:002009-05-06T07:56:00.000+02:00Joanno ,dziękuję za linkiJoanno ,dziękuję za linkimargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-90076373380750668172009-05-05T23:12:00.000+02:002009-05-05T23:12:00.000+02:00z opóźnieniem, ale upiekłam bagietki...
http://rod...z opóźnieniem, ale upiekłam bagietki...<br />http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2009/05/bagietki-na-zakwasie-z-makiem-i-skorka.html<br /><br />Dziękuję :))Joannahttps://www.blogger.com/profile/01800662930217864721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-60494192929122999852009-05-03T01:36:00.000+02:002009-05-03T01:36:00.000+02:00Chlebek upieczony (pyszny): http://rodzinna-kuchni...Chlebek upieczony (pyszny): http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2009/05/finski-chleb-joululeippa.html, ale bagietki to dopiero po niedzieli ....Joannahttps://www.blogger.com/profile/01800662930217864721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-7382071324578067542009-05-02T20:19:00.000+02:002009-05-02T20:19:00.000+02:00Ach jak się cieszę ,że upieczony i już zjedzony ,c...Ach jak się cieszę ,że upieczony i już zjedzony ,co dowodzi ,że smakował <br />I dziękuję za linkamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-30563403112228385472009-05-02T20:10:00.000+02:002009-05-02T20:10:00.000+02:00Oto mój chlebek Joululeippa:
http://kuba-pichci.bl...Oto mój chlebek Joululeippa:<br />http://kuba-pichci.blogspot.com/2009/05/weekendowa-piekarnia-29-finski-chleb.html<br />Wyszedł bardzo ładnie i był (tak, był gdyż już go nie ma) bardzo smakowity.<br />Dzięki za wspólne pieczenie! Pozdrawiam!Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-52306084169146367352009-05-01T19:02:00.000+02:002009-05-01T19:02:00.000+02:00Udało się!
Oto moje bagietki:
http://mojamalakuchn...Udało się!<br />Oto moje bagietki:<br />http://mojamalakuchnia.blogspot.com/2009/05/bagietki-na-zakwasie-z-makiem-i-skorka.html<br />Pozdrawiam i dziękuję za przyjemność pieczenia z Wami!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-58200054362940605702009-05-01T15:22:00.000+02:002009-05-01T15:22:00.000+02:00Aniu, mam nadzieje ,ze pięknie sie udadzą twoje b...Aniu, mam nadzieje ,ze pięknie sie udadzą twoje bagietki<br /> Kuba ,ja też nie potrafię wymówić nazwy chleba ,który upiekłam :Dmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-25528939149635525032009-05-01T14:35:00.000+02:002009-05-01T14:35:00.000+02:00Joululeippa już upieczona - studzi się na kratce. ...Joululeippa już upieczona - studzi się na kratce. Następnym razem poproszę o przepis na chlebek, którego nazwę można wymówić :-)Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-39167013671551437722009-05-01T11:38:00.000+02:002009-05-01T11:38:00.000+02:00Dzieki! Wydaje mi sie ze uroslo, ale bardzo niewie...Dzieki! Wydaje mi sie ze uroslo, ale bardzo niewiele. Za godzinke uksztaltuje bagietki i zostawie na dluzej - taka piekna pogoda, ze pojde na spacer :-))<br />Pozdrawiam i odezwe sie jak je upieke.Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-71055495741863639682009-05-01T11:15:00.000+02:002009-05-01T11:15:00.000+02:00U mnie w domu jest ciepło i po 3 godzinach ładnie...U mnie w domu jest ciepło i po 3 godzinach ładnie urosło ,zaraz będę je kształtować na bagietki :)<br />Ale jeśli twoje nic nie urosło to zostaw je jeszcze na godzinę lub po zrobieniu bagietek daj im rosnąc o 1 lub nawet 2 godziny dłużejmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-66236321285399394342009-05-01T10:56:00.000+02:002009-05-01T10:56:00.000+02:00Margot, ciasto na bagietki mi wyrasta - a przynajm...Margot, ciasto na bagietki mi wyrasta - a przynajmniej mam taka nadzieje. U mnie w domu jest 20 C wiec nie wiem czy te 3 godziny wystarcza - minely prawie 2 i jakos dramatycznie nie powiekszylo sie. Raz juz zlozylam za jakiej 20 minut zloze jeszcze raz i bede patrzec. Czy Twoje ciasto szybko zaczelo rosnac?<br />Zawracam Ci glowe ale to moje pierwsze bagietki i chcialabym by sie udaly - zwlaszcza, ze zostala nam tylko pietka chleba w domu!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-20853141215859381642009-04-30T22:34:00.000+02:002009-04-30T22:34:00.000+02:00Upiekłam....Upiekłam....Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-10579885742391687102009-04-30T21:33:00.000+02:002009-04-30T21:33:00.000+02:00Bea :)
ja już nastawiłam na oba wypieki ,jutro ra...Bea :)<br />ja już nastawiłam na oba wypieki ,jutro rano piekęmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-58359248161937504242009-04-30T20:47:00.000+02:002009-04-30T20:47:00.000+02:00Juz zapisane :)Juz zapisane :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-67866574742043497162009-04-30T19:01:00.000+02:002009-04-30T19:01:00.000+02:00Będzie równie pyszne Ptasiu :)Będzie równie pyszne Ptasiu :)margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-7784380991007723572009-04-30T18:52:00.000+02:002009-04-30T18:52:00.000+02:00Taaak. Mąkę kupiłam, pomarańczę mam, ale maku niet...Taaak. Mąkę kupiłam, pomarańczę mam, ale maku niet ;) Co sądzicie o zastąpieniu maku siemieniem lnianym?<br />BTW, ja najczęściej piekę na kamieniu na papierze do pieczenia, bo nie mam łopatki i zsuwam na niego chleb razem z papierem z blachy odwróconej do góry nogami.ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-40014411550681507482009-04-30T17:15:00.000+02:002009-04-30T17:15:00.000+02:00Dzieki, mam chlebowa wiec nie ma problemu. Pytalam...Dzieki, mam chlebowa wiec nie ma problemu. Pytalam, bo naczytalam sie u Hamelmana o makach i zawartosci glutenu i we wroclawskiej to chyba jest z 10 procent a w tej chlebowej ktora ma ze 30 procent - na pewno ma to wplyw na efekt koncowy.<br />Tak wiec jutro odezwe sie i powiem jak mi poszlo!<br />Pozdrawiam,Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-31206624348005030172009-04-30T16:46:00.000+02:002009-04-30T16:46:00.000+02:00Aniu ,lepiej użyć chlebowej ,ale ta wrocławska te...Aniu ,lepiej użyć chlebowej ,ale ta wrocławska tez może byćmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-38468168647692292172009-04-30T14:39:00.000+02:002009-04-30T14:39:00.000+02:00i jeszcze ostatnie pytanko - ta maka pszenna biala...i jeszcze ostatnie pytanko - ta maka pszenna biala - to taka chlebowa czy zwykla typu wroclawska? Pytam, bo ja bede piec jutro i nie chce zostawiac nic przypadkowi ;-))Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-77381625423895415222009-04-30T14:33:00.000+02:002009-04-30T14:33:00.000+02:00Dzieki za podpowiedz, bede jakos probowac. Dam zna...Dzieki za podpowiedz, bede jakos probowac. Dam znac jak mi wyjda! Serdecznie pozdrawiam,Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-78176368616736889682009-04-30T14:23:00.000+02:002009-04-30T14:23:00.000+02:00Aniu ,ja te bagietki chcę upiec na nowo zakupionej...Aniu ,ja te bagietki chcę upiec na nowo zakupionej formie <br />ale do tej pory piekłam albo na kamieniu ,przenosząc bagietki najczęściej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - papier wysypany mąka i niestety kładłam na kamień razem z papierem (lub z takiej byle jakiej łopatki i tu zsuwało się super bez papieru) ,bagietki pięknie się piekły tylko papier brązowiał i nie wiem czy to jest do końca zdrowe <br />Ale tez piekłam na rozgrzanej blasze na której kładłam bagietki z papierem do pieczenia <br />Nie wiem czy jasno wytłumaczyłammargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-40363553208753053752009-04-30T14:10:00.000+02:002009-04-30T14:10:00.000+02:00Witam, wahalam sie co wybrac ale chyba bagietke! B...Witam, wahalam sie co wybrac ale chyba bagietke! Bedzie to dla mnie wyzwanie bo pieke chleby od niedawna i sama wizja robienia bagietek mnie lekko przeraza! A konkretnie ich formowania. Ale nic zobaczymy. Mam natomiast pytanie - na czym pieczemy bagietki? Na blasze z tluszczem/blasze z papierem/kamieniu? Mam kamien ale nie ma na razie lopaty. Moge probowac przenieść ręcznie ale boję się, że to nie jest dobry pomysl. Możesz mi cos podpowiedzieć w tej kwestii? Bede wdzięczna! PozdrawiamAniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-62620586093343244912009-04-30T12:18:00.000+02:002009-04-30T12:18:00.000+02:00Kuba, poczytaj tu sobie
http://www.cincin.cc/inde...Kuba, poczytaj tu sobie <br />http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10898&hl=gliniak<br />(trzeba się chyba zarejestrować na forum) <br />Ja mam taki jak ten klasyczny z pokrywka <br />http://www.roemertopf.pl/sklep/classicromertopfregstandardowy-p-3.html<br />tylko z Żabki,nieoryginalny ,ale piecze się w nim pięknie <br />Chociaż marzę też o takich jakie pokazałeś:)<br /> Majanko,, to czekam na twój chlebekmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com