tag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post5581321934748231035..comments2024-03-18T11:51:03.057+01:00Comments on Kuchnia Alicji: Chleb z serkiem ricottaUnknownnoreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-38956412773532150292009-04-06T15:30:00.000+02:002009-04-06T15:30:00.000+02:00Alu, ten chlebek jest piękny :) taki kształtny i ś...Alu, ten chlebek jest piękny :) taki kształtny i ślicznie puchaty :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-54350723217154309452009-04-06T15:26:00.000+02:002009-04-06T15:26:00.000+02:00tu Tatter ,bardzo ładnie opisujehttp://piekarniata...tu Tatter ,bardzo ładnie opisuje<BR/>http://piekarniatatter.blogspot.com/2008/07/pieczenie-z-para.html <BR/>tu masz bardziej dokladniemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-27306862676146554582009-04-06T14:28:00.000+02:002009-04-06T14:28:00.000+02:00Dziękuję bardzo za wyjaśnienie! Teraz spokojnie mo...Dziękuję bardzo za wyjaśnienie! Teraz spokojnie mogę brać się za wyrób!Agatahttps://www.blogger.com/profile/01782244759011391523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-23036511276511499232009-04-06T14:24:00.000+02:002009-04-06T14:24:00.000+02:00Ja parę robię tak ,jeśli piekę chleb w foremce -t...Ja parę robię tak ,jeśli piekę chleb w foremce -ten stał na blasze <BR/>to jak wsadzę chleb do piekarnika to tez szybko leje na dół blaszki (ale nie tej co stoi chleb ,tylko na ta co stawiam foremkę)tak z 1/3 szklanki zimnej wody i szybko zamykam piec bo bucha gorąca para <BR/>lub<BR/>jak włożę chleb do pieca na kamień i taki na blaszce też może być ,to 3 razy w ciągu góra 3-4 minut otwieram na sekundy piec i boki piekarnika psikam zraszaczem takim jaki jest do zraszania kwiatówmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-60560813046860085292009-04-06T14:16:00.000+02:002009-04-06T14:16:00.000+02:00Jako kompletny laik chlebowy proszę bardzo o wyjaś...Jako kompletny laik chlebowy proszę bardzo o wyjaśnienie co znaczy:Chleb włożyć do piekarnika z PARĄ WODNĄ?? :)Agatahttps://www.blogger.com/profile/01782244759011391523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-29497563770832698592009-04-05T15:47:00.000+02:002009-04-05T15:47:00.000+02:00* Atoinas? Ależ mi zlepek literek wyszedł. Oczywiś...* Atoinas? Ależ mi zlepek literek wyszedł. Oczywiście chodziło o Atinkę ;)<BR/><BR/>Tak to jest jak się nie przeczyta, tylko od razu wysyła komenta bez sprawdzenia ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-64212150077201742992009-04-05T15:45:00.000+02:002009-04-05T15:45:00.000+02:00Zgadzam się, w smaku rewelacyjny, Atoinas fajny na...Zgadzam się, w smaku rewelacyjny, Atoinas fajny nam chlebek wynalazła :) Jestem nim oczarowana i żałuję, że nie robiłam z podwójnej porcji.<BR/><BR/>Margot - Twoje nacięcia dodały mu uroku :)<BR/><BR/>pozdrGosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-55259622859402622082009-04-05T12:59:00.000+02:002009-04-05T12:59:00.000+02:00Anna ,widziałam jest niższy ten twój ale i zdrowsz...Anna ,widziałam jest niższy ten twój ale i zdrowszy , o wiele zdrowszy :)<BR/>Kass,tak upiecz go kiedy będzie tobie pasować ,bo wiesz szkoda go nie upiec :) Jest przepysznymargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-34418308220116628222009-04-05T12:56:00.000+02:002009-04-05T12:56:00.000+02:00Bardzo ładny chlebuś, widzć że delikatny w smaku i...Bardzo ładny chlebuś, widzć że delikatny w smaku i pyszny! Nacięłaś go fajnie i nabrał od razu charakteru...nie wiem czy zdążę upiec go jutro, bo dzisiaj napewno nie :( wczoraj upiekłam 2 bochny z kminkiem i drożdżówkę, a dzisiaj nie mam czasu...ale może jeszcze zdążę zrobić go jutro, jeśli nie to będzie później (ale napewno będzię!)...kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-36738035728734900952009-04-05T10:23:00.000+02:002009-04-05T10:23:00.000+02:00Upiekłam, zmieniając połowę mąki na mąkę pełnozia...Upiekłam, zmieniając połowę mąki na mąkę pełnoziarnistą. Nie tak piękny wyszedł, ale smakowity!An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-5615761347316456712009-04-05T08:50:00.000+02:002009-04-05T08:50:00.000+02:00Agatka, jeśli nie weekend ,to i tak później warto ...Agatka, jeśli nie weekend ,to i tak później warto ,warto.....<BR/>Kasiac ,widziałam twój warkocz dla mnie bomba :D<BR/>Ewa ,dziękuję i za link i wspólne pieczenie <BR/>Ala ,ani okruszka ,ani jednego.....margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-31687081032686671002009-04-05T00:10:00.000+02:002009-04-05T00:10:00.000+02:00Aluś, już nie ma ni krzty? :) oj, następnym razem ...Aluś, już nie ma ni krzty? :) oj, następnym razem to muszę się jakoś załapać ;) wygląda jak pyszna, dorodna bułeczka, która koniecznie chce być schrupana :)Zwegowani.plhttps://www.blogger.com/profile/14824765794949120983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-68486490054143533112009-04-05T00:03:00.000+02:002009-04-05T00:03:00.000+02:00też upiekłam..a tu link http://reve82.blogspot.com...też upiekłam..a tu link http://reve82.blogspot.com/2009/04/bochenek-z-ricottka.html<BR/><BR/>fajny ten chlebekreve82https://www.blogger.com/profile/14516514422308688410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-68249017130503880442009-04-04T22:51:00.000+02:002009-04-04T22:51:00.000+02:00Nacięcia zgrabne, że ho ho! wzorcowy wręcz bochene...Nacięcia zgrabne, że ho ho! wzorcowy wręcz bochenek!kasiachttps://www.blogger.com/profile/14215226029112104628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-87540077132765587332009-04-04T20:14:00.000+02:002009-04-04T20:14:00.000+02:00Bochen jak marzenie! Ale z Was żarłoki :O ! :o)W t...Bochen jak marzenie! <BR/>Ale z Was żarłoki :O ! :o)<BR/><BR/>W ten weekend cierpię na ogromny niedoczas, ale może w tygodniu uda mi się nadrobić zaległość :) dopiszesz... ?agatahttps://www.blogger.com/profile/02171798376636591959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-50768912380482644622009-04-04T12:57:00.000+02:002009-04-04T12:57:00.000+02:00Majano ,super Ci się udał ,wcale nie jest tam spła...Majano ,super Ci się udał ,wcale nie jest tam spłaszczony<BR/>Aga-aa, polecam ten chleb i to bardzo pracy z nim tyle co nic a efekt smakowy rewelacjamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-70309994188551905152009-04-04T11:17:00.000+02:002009-04-04T11:17:00.000+02:00śliczny ma miąższ, aż mam ochotę go schrupaćśliczny ma miąższ, aż mam ochotę go schrupaćAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-61622859265871269022009-04-04T10:46:00.000+02:002009-04-04T10:46:00.000+02:00Margotko, chlebek jest prześliczny! Wspaniały boch...Margotko, chlebek jest prześliczny! Wspaniały bochenek i jakie nacięcia cudne! <BR/>Ja też go robiłam :) Pyszny jest, mój jak zawsze spłaszczony hi hi;)<BR/>Pozdrawiam :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-41715195354681999482009-04-04T08:42:00.000+02:002009-04-04T08:42:00.000+02:00Polka ok na drugi raz dam sie wyprzedzić:DDDDDAn-n...Polka ok na drugi raz dam sie wyprzedzić:DDDDD<BR/>An-na,bardzo dziękuje , widziałam twoje nacięcia i są bardzo ładne <BR/>Olasz ,bardzo dziękuje .Dobrze wiedzieć ,że inne twarożki się sprawdzają tez w tym chlebie<BR/>Olasz normalnie luzem rósł na blasze wyłożonej papierem ,bez koszy itdmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-47948891707111085522009-04-04T03:01:00.000+02:002009-04-04T03:01:00.000+02:00Sliczny!Margot, piekłam z serkiem typu quark, bard...Sliczny!<BR/>Margot, piekłam z serkiem typu quark, bardzo smaczny wyszedł. Pieklam z podwójnej porcji i pół mąki zastąpiłam biała chlebowa, nie chciałam zeby mi wyszla nieslodka chalka :)<BR/>Moj sie plackowaty troche zrobił. Mozesz napisac czy Twoj wyrastał luzem czy w czyms?Olasz77https://www.blogger.com/profile/04025353315398428134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-76729505933121625562009-04-04T00:12:00.000+02:002009-04-04T00:12:00.000+02:00Ja też jutro piekę i już mnie kusi, że wypróbować ...Ja też jutro piekę i już mnie kusi, że wypróbować twarożek... A nacięcia to mi nigdy nie wychodzą. <BR/>Margot - piękny, popisowy chlebek!An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-38188011824142174272009-04-03T23:14:00.000+02:002009-04-03T23:14:00.000+02:00OOoo to jak Wy takie rzeczy tu wypisujecie to sie ...OOoo to jak Wy takie rzeczy tu wypisujecie to sie ciesze, ze bede ten chleb piekla dopiero jutro :)) Bo i tak godzine temu pochlonelam wielki kawalek ciasta :))) <BR/>Ala kiedy dasz sie wyprzedzic ?:DDDEwelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-59113570712789366102009-04-03T22:59:00.000+02:002009-04-03T22:59:00.000+02:00Iis111,hihihi ,to jeszcze lepiej niż u mnie :DDDDD...Iis111,hihihi ,to jeszcze lepiej niż u mnie :DDDDDDDmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-17174469193920014272009-04-03T22:57:00.000+02:002009-04-03T22:57:00.000+02:00Wyjelas o 17 i o 21 juz nie ma? Ja wyjelam z pieka...Wyjelas o 17 i o 21 juz nie ma? Ja wyjelam z piekarnika o 20:40 i o 21:10 juz nic nie bylo:) Zjedlismy caly z mezem na pol;)iis111https://www.blogger.com/profile/10898606302411790388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6558040703666540240.post-77493636328987131292009-04-03T22:42:00.000+02:002009-04-03T22:42:00.000+02:00Krokodyl ,myślę ,że taki z bardzo białej maki smak...Krokodyl ,myślę ,że taki z bardzo białej maki smakuje bardziej bułkowo ,ale jednak ten twarożek nadaje mu taki bardzo zdecydowany smaczek<BR/>Hm ,pewnie trzeba sprawdzić ja upiekę bardziej razowy wkrótce <BR/>Mafilka :D masz 100% racjimargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com