środa, 27 czerwca 2018

Lato, lato – ciasto z porzeczkami


Uwielbiam letni czas i letnie ciasta np. takie Spontaniczne kruche z czerwoną porzeczką - spód to te ciasto od Maddy- tyle, że bez kakao, potem czerwona porzeczka –tak z 800g z 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 4 łyżkami cukru brązowego, na na wierzch kruszonka z odrobiny mąki , płatków owsianych , pól szklanki cukru i sporą ilością płatków kokosowych oraz olej kokosowy do zlepienia całości  , pycha!!! Trochę podpiekłam najpierw spód tak z 10minut w 200stopniach , potem owoce , na to kruszonka i piekło się w 180 stopniach jeszcze 30 minut. Szybko się robi , jeszcze szybciej zjada.


4 komentarze:

  1. Twoje ciasto jest tak samo apetyczne jak lato!
    Delektuję się...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Aniu .Lato jest świetne

      Usuń
  2. Znakomity czas i dary lata! Pycha!

    OdpowiedzUsuń